Afyon Ptt Kişisel Pul hizmeti vermeye devam ediyor !!

TAKİP ET

Mektup aracılığıyla hayatımıza giren posta pulları dünyada ilk kez 06 Mayıs 1840 tarihinde İngiltere'de penny black adı altında kullanılmıştır.

Mektup aracılığıyla hayatımıza giren posta pulları dünyada ilk kez 06 Mayıs 1840 tarihinde İngiltere’de penny black adı altında kullanılmıştır. Ülkemizde ise pulun tarihi 13 Ocak 1863’e uzanır. Posta pulları aynı zamanda koleksiyonerler tarafından da büyük önem taşımaktadır. Posta pulları bir ülkenin kültürel, politik, turistik ve ekonomik tanıtımını yapar. Bayrak gibi toprak gibi bir bağımsızlık sembolüdür.

 

Pul biriktirme işi ile başlayan ve günümüze kadar gelişerek devam eden koleksiyonculuğa filateli denir.

 

Başmüdürlüğümüzde filateli hizmetlerimiz kapsamında zaman zaman okullarımızda öğrencilerimize filatelik eğitimler verilmekte, filatelik ürün temin edilip; pul sergileri açılmaktadır.

 

PTT; olarak vermiş olduğumuz Kişisel Pul hizmeti ile, Kişilerin,  Kamu Kurumlarının ve Belediyelerin sosyal ve kültürel anlamda, İlimiz ekonomisine katkı sağlayan ticari şirketlerin de, ticari anlamda, Türkiye ve Dünya çapında tanıtılmasına katkı sağlamakla birlikte, kişisel anlamda da evlilik yıldönümü, düğün, sünnet gibi insan hafızasında kalıcı yer tutan merasimlerin daha kalıcı bir anı olarak yer alması için Kişisel Pul hizmetimizi vermeye devam ediyoruz denildi.