Afyon Lisesi Mezunu Vali Lütfi Fikret Tuncel hayatını kaybetti!

TAKİP ET

1953 yılında Afyon lisesinden mezun Vali Lütfi Fikret Tuncel hayatını kaybetti.

Türkiye'nin birçok ilinde valilik görevini yürüten 87 yaşındaki Lütfi Fikret Tuncel hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası olan Vali Lütfi Fikret Tuncel'in ölüm haberi ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerini üzdü.

Tuncel'in vefatı ile birçok kişi Tuncel ailesine sosyal medya üzerinden başsağlığı dileklerini iletti. Görev yaptığı dönemde,hiçbir koruma almadan halkın içine giren, esnafın, çiftçinin, sanayicinin derdiyle dertlenen, çözüm üreten devlet adamı olarak tarihe geçti. 

Vali Lütfi Fikret Tuncel Kimdir? 
Vali Lütfi Fikret Tuncel 1953 yılında Afyon lisesinden mezun oldu. 1956-1957 öğrenim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra Niğde Maiyet memuru olarak kamu hizmetine başladı.

Pozantı Kaymakam vekilliği, 1961 yılında Küre Kaymakamlığı, 1962’de İkizdere Kaymakamlığı, 1966 yılında Hadim Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 968 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı. Adana, Tokat, Konya, Sivas, Tekirdağ, Aydın valiliklerinde görev yaptı. Konya valiliği sırasında aynı zamanda belediye başkanlığı görevini de yürüttü. 2 Kasım 1993 tarihinde Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi, ve 1 Ekim 1999 tarihinde emekliye ayrıldı. OYAK Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmekte iken 26 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetti. Tuncel Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber: Afyon Kent Haber

lütfi fikret tuncel kimdir lütfi fikret tuncel vefat vali lütfi fikret tuncel