Afyon Lisesi için özel belgesel ve kitap hazırlanıyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyon Lisesi'nin tarihi ve ünlü mezunlarının yaşam öykülerini belgesel ve kitapla ölümsüzleştirmek için çalışmalara başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, şehrin kültür ve eğitim hayatında önemli bir yere sahip olan "Ünlüler Okulu" olarak bilinen Afyon Lisesi'ne adanmış bir belgesel ve kitap hazırlığında bulunuyor. Bu önemli projenin destekçileri arasında Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Lisesi yer alıyor.

Afyon Lisesi mezunları, eğitim, hukuk, kültür, iş ve sanat dünyasında önemli pozisyonlara gelmiş kişilerle röportajlar yapılacak. Ayrıca, Afyon Lisesi'nin arşivinde bulunan fotoğraflar ve belgeler de belgesel ve kitap çalışmasında yer alacak. Bu önemli çalışmanın telif ve kullanım hakları, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda olacak.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, projeye destek vermekten büyük gurur duyduğunu belirterek, "Afyon Lisesi'nin asırlık serüvenini ortaya koyacak olan bu belgesel ve kitap, şehrimizin değerlerini gelecek nesillere taşıyacak" dedi.

Afyon Lisesi'nin tarihi, 1912 yılında "Afyon Rüşdiye Mektebi" adı altında yayınlanan bir yıllıkta yer almaktadır. Okulun kuruluş tarihi Ağustos 1894 olarak belirtilmiştir. Ünlü mezunları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı, ses sanatçıları Emel Müftüoğlu ve "Neco" olarak da bilinen Nejat Özyılmazel gibi birçok tanınmış isim bulunmaktadır

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Afyon Lisesi Afyon lisesi belgeseli