Afyon Kocatepe Üniversitesi TEKNOFEST'den ödülle döndü

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 3 grupla katıldığı ve 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmalarından 2 mansiyon mükafatı ile dönmeyi başardı.

13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Bursa’da uygulanan TEKNOFEST yarışmalarında 140 değişik grup yer aldı. AKÜ adına yarışan Zafer grupı sabit kanat kategorisinde ilk 10’a girerek, mansiyon mükafatı almaya hak kazandı. “Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışmasında ise “AKUFLYTECH” ve “K.A.O.S.” grupları yarıştı. Toplamda 67 grupın mücadele ettiği yarışmalarda “AKUFLYTECH” grupı ise ilk 10’a girerek, “Mansiyon Performans Birincilik Ödülü”nü almaya hak kazandı.

 “Kazanılan başarılar ülke adına kıymetli”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, teknoloji bölümünde kazanılan başarıların, sadece üniversite ve Afyonkarahisar amacıyla değil, aynı vakitte bütün ülke amacıyla çok kıymetli olduğunu söyledi. Karakaş yaptığı açıklamada, AKÜ gruplarının bu tip yarışmalara 2 senedir katıldığını söyleyerek idare olarak bu çalışmaları çok mühim bulduklarının altını çizdi. Karakaş şunları belirtti:

“AKÜ olarak bizleri yerel yarışmalarda temsil eden gruplarımız amacıyla önceki senelerde yemekhane mutfağı olarak kullanılan, atıl haldeki kısmı kısa sürede bir atölyeye dönüştürdük ve öğrencilerimizin gereksinimi olan teçhizatı temin ederek kullanımınlarına sunduk. Hem de kendi öğrencilerimiz amacıyla hazırladığımız atölyelerimizi lise öğrencilerine de açtık. Destek sunduğumuz lise öğrencileri, liselerarası yarışmalardan Türkiye birincisi olarak döndü. Üniversitemiz adına da geçtiğimiz sene elektromobil bölümünde, İHA bölümünde ve orta irtifa füze bölümünde birer grupımız yarışmalara katılmıştı. Bu sene ise elektromobil bölümünde AKÜMOBİL ve GÖKBÖRÜ gruplarımız ilk 56 grup arasına girerek yarış pistine çağrı edildi. “FRİG VEGA” adlı vasıta ile AKÜMOBİL grupımız yarışmaya müracaat yapan 227 grup arasında yarışmayı 15. olarak tamamladı ve “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik” mükafatına layık görüldü. İHA bölümünde ise ZAFER, K.A.O.S.  ve AKUFLYTECH gruplarımız yarışmalara katıldı, ZAFER  ve AKUFLYTECH gruplarımız mansiyon mükafatı ile döndüler. Kirkor Divarcı Roket Takımımız ise yüksek irtifa yarışlarına hazırlanırken hayat sürdürdükleri talihsizlik nedeniyle bu sene yarışlara katılamadı. Bu sene tekrar destek sunduğumuz lise öğrencileri de liselerarası yarışmalardan Türkiye ikincisi olarak döndü. Öğrencilerimizin ve hocalarımızın çalışmaları ve başarıları ile gurur duyuyoruz. Bu başarılarda gruplarımızdan desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’e, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfına ve vakıf vasıtasıyla ya da başka şekilde gruplara destek olan Afyonkarahisar Belediyesi, AFJET, Sandıklı Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Afyonkarahisar Şube idareine, Özel Aral Teknik Kolejine, Evenos yangın emniyet sistemlerine de teşekkür ediyoruz.”

TEKNOFEST İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmaları hakkında
AKÜ TEKNOFEST İHA yarışmalarının sonuncusuna 3 grup ile katıldı. TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalar ile yetenekli gençlerin İnsansız Hava Araçları teknolojileri ile tanışması ve konuyla alakalı inceleme ve çalışmalar yapması hedefleniyor. İHA’lar bölümünde yaşanan gelişmeleri izlemek ve teknik tecrübe kazanmak yönünden bu yarışmalar ülke genelinde büyük ehemmiyet taşıyor. TEKNOFEST 2021’de lise ve üniversite öğrencileri ile mezunları yarıştı.