Afyon Kocatepe Üniversitesi İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliği çevrim içi gerçekleştirildi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi, 21-22 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlediği 9. İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliğini çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında, turizm sektörünün gelecekteki çalışanları ile sektör temsilcileri bir araya geldi. İlk gün, Grand Ontur Hotel Çeşme, On’live Hotel, İkbal Thermal Hotel ve Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort olmak üzere toplam 4 sektör temsilcisi, Turizm Fakültesi öğrencileri ile online olarak buluştu. İkinci gün ise Akrones Thermal, NG Afyon Wellness & Convention, Radisson Blu Resort & Spa, Wome Deluxe Hotel, Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş., Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme ve diğer misafir otel işletmelerinin yöneticileri öğrencilerle online bir araya gelerek tecrübe paylaşımı gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında, sektör temsilcileri öğrencilerle özel oturumlar düzenleyerek, temsil ettikleri işletmeler hakkında 25 dakika boyunca bilgi paylaştılar. Öğrenciler ise staj yapmak istedikleri yerleri tanımak ve sorularını sormak için bu oturumlara katıldılar. Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümü öğrencilerinin yanı sıra Turizm Fakültesinin akademik personeli de etkinliğe destek vermek için katıldılar.

İstihdam ve Kariyer Günleri, çevrimiçi olarak düzenlenmesine rağmen, her bir sektör temsilcisi öğrencilerle 25 dakikalık özel oturumlar gerçekleştirdi ve öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladılar. Barınma, maaş, çalışma günleri ve saatleri, sosyal haklar gibi konularda öğrencilerin soruları cevaplandırıldı ve öğrenciler, çalışmak istedikleri işletmeler hakkında genel bir fikir sahibi oldular.