Afyon kebabı tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

TAKİP ET

Ramazan ayının başlaması ile birlikte Afyonkarahisar'da birçok evde Afyon Kebabı yerini almaya başladı. Peki Afyon Kebabı nasıl yapılır? Afyon kebabı tarifi ve yapılışı nasıl olmaktadır? Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır? İşte, Afyon kebabı yapmak isteyenler için gerekli olan bilgileri derledik.

Afyon Kebabı yapılışı basit olmakla beraber günümüzde davet ve iftar menülerinde yerini sıkça almaktadır.  Afyon Kebabı nasıl yapılır beraberce görelim.

Afyon Kebabı Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?

Afyon Kebabı tarifini 3 kişilik olarak düşünecek olursak aşağıda yazılı malzemeleri kullanabilirİz. 

Dana Kuşbaşı ( 300 gr ) Kişi başı 100 gr olarak hesaplanmıştır.

Kebaplık Pide: 3 adet ( Özellikle Afyonkarahisar'da pideciler kebaplık pideyi bilirler. Kebaplık pideler genelde öğle saatlerinden sonra hazırlanabiliyor.  Bunun nedeni ise hamurunun hazırlanışının farklı olmasıdır. Saat 13:00'den sonra genelde tüm etli pide fırınlarında bulunabilir ve gittiğinizdede hazırlanabilir

Tereyağ: 50 gram
Sıvı yağ: Biraz eklenebilir

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır? 

Afyon Kebabının yapılışında ilk olarak kebaplık olarak hazırlanan yani kuşbaşı şeklinde hazırlanan et düdüklü tencereye konur ve hafif ateşte kendi suyunu çekene kadar kavrulur.  Kendi suyunu çektikten sonra ince sıvı yağ ve tereyağ eklenerek kavurmaya devam edilir.  Daha sonrasında üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edilir ve en son tuz da konularak düdüklü nün ağzı kapatılır. Pişirme işlemi 45 dk sürmektedir.  Pişme işlemi devam ederken kebaplık pideler çok büyük ve çokta küçük olmayacak şekilde kare kare doğranır.  Doğrama işlemi bıçakla yapılacağı gibi kullanılmamış temiz bir makaslada yapabilebilmektedir.  Etimiz 45 dakika piştikten sonra düdüklü tencerenin havası alınır ve kapağı açılır. Et suyunu ve etleri birbirinden ayırırız.  Kare kare kesilen pideler et suyunun içine atılır ve fazla bekletilmeyerek hemen kevgir yardımıyla et suyunun içinden alınarak ıslatılmış olur. En son üzerine istenilen miktarda etler konularak servis yapılır.
İsteğe bağlı olarak yoğurt ve salçalı sos ile de servis edilebilir. 

Afyon Kent Haber olarak sizlere; Afiyet olsun 

Afyon Kebabı Afyon kebabı tarifi Afyon kebabı yapılışı Afyon kebabı malzemeleri