Afyon İl Özel İdare ekipleri karla mücadeleye devam ediyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da etkili olan kar yağışı özellikle köy yollarında ulaşımı etkiledi

Greyderler ile Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından devam ettirilen yol açma çalışmaları sonrası, kapanan köy yollarının ulaşıma açıldığı, kar yağışı devam ettiği sürece açılan yolların tekrar kapanmaması için ekiplerin kendi bölgelerinde çalışmalarını aynı şekilde sürdürmeye devam ettireceği belirtildi.İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar yağışının başladığı andan itibaren yolların kapanmaması için çalışmalarını hızlandırdılar.

 

Afyonkarahisar İl Özel İdesi Genel Sekreteri Murat Toy Yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toy; “Bilindiği üzere 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunun 6/ B maddesinde belediye sınırları dışlında bulunan köylerimize içme ve kullanma suyu temin etmek il özel idaremizi asli görevleri arasındadır. Ancak son yıllarda yeterli yağış olmaması nedeniyle su kaynaklarımızda azalma olmasından dolayı il bazında bazı köylerimizde su temini nedeniyle bir sıkıntı çekilmektedir. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı idaremiz acısından memnuniyet vericidir. Diğer taraftan kar nedeni ile kapanan köy yollarının açılması da İl Özel İdaremizin asli görevleri arasındadır. Bu bağlamda 17 İlçemizin tamamında karla mücadele çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu merkez köyler, İhsaniye köyleri, Çobanlar, Sinanpaşa, İscehisar, Bayat, Emirdağ köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bu bölgelerdeki çalışmalarız önceliklidir. Karla mücadele kapsamında İl Özel İdaremizce, 15 greyder, 2 dozer, 3 yükleyici, 3 vekoleder, 14, Kbıcaklı kamyon, 12 pikap görevlendirilmiş ayrıca asil ve yedek olmak üzere 75 personel 24 saat kar mücadelesi için görevlendirilmiştir. Gerek merkez gerekse ilçelerimiz ve köylerden gelen ihbra ve talepler ekiplerimizce hızlı bir şekilde değerlendirilerek yol açma çalışmalarımız devam etmektedir.

 

İdaremize yapılan ihbarlarda merkez Alcalı, Kaplanlı, Omuzca köy yolları ve Gazlıgöl Devlet Yolu bağlantılarının, İhsaniye ilçesinde, Ayazini Eynihankuzviran, eski Eymir, Kıyır köy yollarının, Bayat ilçesi, Köroğlu beli, İmrallı köyü, Akpınar, İnpınar,Aşağıçaybelen, Yukarıçaybelen köyleri ve Bolvadin özburun bağlantı yolları, Sinanpaşa ilçesi yörükmezarı köy yolunun kapalı olduğu bilgisi gelmiş olup yol açma çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak kar yağışı devam etmekte olup açılan yollar yeniden kapandığından dolayı çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.  Afyon Hisar