Afyon İftar vakti saat kaçta? Sahur saati nedir?

TAKİP ET

Afyon İftar vakti ve sahur saati - 2022 yılı Afyon İmsakiyesi -Diyanet Afyon iftar vakti

Bu gece yapılacak sahur ile birlikte Ramazan oruçları başlıyor. Peki, Afyonkarahisar'da imsak vakti, ifar vakti saat kaçta. Afyonkarahisar iftar vakti ne zaman?

Afyonkarahisar imsakiyesi 2022 Ramazan ayında il genelinde oruç tutulacak saatlere ilişkin bilgileri gösterdi. Güneş’in illerde farklı saatlerde doğması ve batması nedeniyle namaz vakitleri illere özel olarak belirleniyor. Dolayısıyla her ilin kendine ait imsak ve iftar vakti oluyor.

AFYONKARAHİSAR İMSAKİYE 2022 YILI 

Diyanet tarafından edinlen bilgilere göre ay boyunca il genelinde oruç tutulacak saatler imsakiye içerisinde paylaşıldı. Bulunduğu ilin imsakiyesine bakarak hangi gün hangi saatler arasında oruç tutulacağı öğrenilebiliyor.

AFYONKARAHİSAR İMSAK VAKTİ SAAT KAÇTA, SAHUR SAATİ NE ZAMAN?

Bu yıl Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan’da Afyonkarahisar sahur vakti saat 05.11 olacak. Yani Afyon genelinde oruç bu saatte başlayacak.

AFYONKARAHİSAR İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

İlk gün oruca başlayan kişiler imsakiyeye göre Afyonkarahisar iftar vakti içerisinde oruçlarını açacaklar. Ramazan’ın ilk gününde yani 2 Nisan 2022 Cumartesi günü Afyonkarahisar iftar saati ise 19.28 olacak. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açılmaya başlanacak.

Afyonkarahisar iftar vakti Afyonkarahisar sahur vakti