Afyon Hıfzıssıhha Meclisi Son Dakika Kararı

TAKİP ET

Afyon Hıfzıssıhha Meclisi Son Dakika Kararına göre Korona virüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak, sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla bu güne kadar alınan tedbirlere ek olarak aşağıdaki kararlar alınmıştır

1-2020-2021 Eğitim ve öğetim yılı için eğitime başlayacak olan tüm okullar İSDEM'e bağlı okul denetim ekipleri tarafından denetlenecektir.

2- İl genelindeki tüm okulların "Okulum Temiz Belgelendirme Çalışmaları” Projesine başvurmaları sağlanacaktır.

3-Şehir içi ulaşımında HES kodu uygulaması arttırılarak devam edecektir.

4-İI genelinde "Nüfus Müdürlükleri, Tapu Kadastro Müdürlükleri, tüm noterler, tüm bankalar, Telekom İşletme Müdürlükleri" HES kodu uygulamasına geçecektir.


Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi gerekli işlemler başlatılacaktır.

Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak. bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Cem Kanununun 206 ncı maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.
Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari pam cezası verilecektir.

Bu kararlar tavsiye niteliğinde olmak kaydı ile İlçe Hıfzıssıhha Kurullarına tebliğ edilmesi gerektiğine; Oy birliği ile karar verilmiştir. denilmiştir