"AFYON HALKI ÇOK HASSAS"

TAKİP ET

'Koruyucu Aile Hizmeti' konusunda Afyonkarahisar halkının diğer illere oranla daha hassas ve özverili olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, 'İlimizde 110 koruyucu ailemiz var ve Afyonkarahisar halkı bu konuda çok hassas bir davranış sergiliyor. Ayrıca sayı olarak ülke ortalamasının da üzerindeyiz' dedi.

Afyonkarahisar’da ‘Koruyucu Aile Hizmeti’ kapsamında 110 çocuğun aile sıcaklığında yetiştiğini dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, özellikle Afyonkarahisar’ın bu konudaki önemine değindi. Müdür İnan şöyle konuştu; “Afyonkarahisar ilimizde 110 çocuğumuz koruyucu ailenin yanında bakılmaktadır. Bunun yanı sıra kurum bakımı altındaki çocuğumuz ise yaklaşık olarak yarısı kadar. Çocuklarımızın bakımı yurt modelinden ev tipi hizmet modeline döndü. Bakım hizmetlerinde nihai hedef çocuklarımızı aile odaklı hizmetlerden yararlandırmaktır.”

 

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK SAĞLIYORUZ

Çocukların öncelikle kendi ailelerinin yanında bakımını sağlamak için sosyal ve ekonomik destekte sağladıklarını dile getiren Müdür İnan, “Ailenin sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı varsa, danışmanlık ve ekonomik destekle kendi ailesi yanında sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kendi ailesi ve yakını yanında bakımı devam edemeyen çocuklarımız ise Koruyucu Aile yanında bakımı sağlanmaktadır. Koruyucu Ailelerimize sundukları hizmet karşılığında ücret ödenirken çocuğun bakımının yerinde ve sağlıklı bir şekilde devamlılığı sosyal hizmet uzmanı personel tarafından yapılan düzenli ziyaretler ile denetim altında tutulmaktadır.” dedi.

 

SAHİPLENMENİN DAHA İYİ OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRİYOR

“Afyonkarahisar ilimiz koruyucu aile sisteminde Türkiye ortalamasının üstündedir” diyen Müdür Zekai İnan, hassasiyetin yanı sıra Afyon halkının bu konuda bilinçli olduğuna da değindi. İnan, açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Çevre illere oranla da ön plandayız. İl bazındaki sayısal orantımıza baktığımızda kurum bakımındaki çocuklarımızın yaklaşık iki katı koruyucu aile yanında bakılan çocuğumuz bulunmaktadır. Koruyucu aile konusunda ilimiz hassasiyetle davranıyor. Koruyucu ailelerimizde bununla ilgili bilinçli ve destek oluyorlar. Sahiplenmenin daha iyi olması bizleri sevindiriyor. Uzman personelimizle birlikte koruyucu ailenin tanıtımına yönelik çabalarımız devam ediyor. Koruyucu aile tanıtımında basınımızdan ve paydaş kurumlarımızdan destek alıyoruz.”

 

BİZE GELSİNLER BİZ HER KONUDA KENDİLERİNİ BİLGİLENDİRİRİZ

Koruyucu aile hizmetinden yararlanmak isteyen ailelerin öncelikle il müdürlüğümüze gelerek bilgi alabileceklerini ifade eden Müdürü İnan, “Koruyucu aile olmak isteyen ailelerimiz bizlere başvursunlar. Uzman personelimiz koruyucu aile sisteminin detaylarını anlatsınlar. Bu konuda ailelerimizi davet ediyoruz. Bize gelsinler biz her konuda kendilerini bilgilendiririz. Çocuklar, sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır ve onların en mutlu olduğu yer de anne ve babasıyla veya kardeşleriyle beraber yaşadığı ailesidir. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler boşanma, ölüm, hastalık, engellilik hali, sosyal ve ekonomik sorunlar nedeniyle bütünlüklerini kaybedip çocuklarına bakamaz hale gelebilirler” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZI DÜZENLİ OLARAK TAKİP EDİYORUZ

Koruyucu aile yanında olan çocukların görevliler tarafından düzenli olarak izlendiğini vurgulayan Müdür Zekai İnan, konuşmasında şu bilgileri verdi; “Çocuk için gerekli yaşam koşullarını sağlamak, sağlık takibin yapmak ve sağlıklı bir gelişimini sağlamak, eğitim ve öğretimini sağlamak ya da iyi bir meslek sahibi olması için gerekli çabayı göstermek. Çocuğun varsa öz ailesi ve akrabaları ile uygun görülen şekil ve zamanda görüşmesini sağlamak. Koruyucu aileler ile birlikte yürüttüğümüz bir süreçtir. Ayrıca Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için bakım, eğitim ve yetiştirme harcamaları için aylık ücret ödemektedir. Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların belirlenen aralıklarda düzenli olarak görevli arkadaşlarımız tarafından izleniyor. Ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik gerekli mesleki çalışmalar ilgili uzman personel tarafından yürütülüyor.” >>Özel Haber – Satılmış AKKAŞ