Afyon Eski Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti!

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Eski Belediye Başkanı Nuri Demirayak hayatını kaybetti ! Demirayak 1977 yerel seçimlerinde Adalet Partisi'nden Afyonkarahisar Belediye Başkanı adayı olmuş ve kazanmıştı.

Afyonkarihasar Eski Belediye Başkanı Nuri Demirayak 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Dumlupınar Mahallesinden, İbrahim ve Gökhan Demirayak’ın babası, Nurten Demirayak’ın eşi, Diş Hekimi Muzaffer Demirayak, ve Özge Demirayak’ın kayınpederi, Zeki ve Nevzat Demirayak, Vesile Arık , Nezahat Taştı’nın ağabeyi Eski Afyonkarahisar Belediye Başkanı Nuri Demirayak vefat etmiştir. Cenaze namazı İkindi namazını müteakip Paşa Camiinde  kılınacaktır.Merhuma  Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz. Nuri Demirayak Kocatepe Asri Mezarlığı A Kapısı  9.Pafta , 281 Parselde bulunan kabire defin edilecektir

NURİ DEMİRAYAK KİMDİR ? 

Nuri Demirayak 1932 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. Yüksek tahsilini, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknik Okul Mimarlık Bölümünde okudu.

Baba tarafından Bakkal Nuriler'e, ana tarafından ise Bu-haralıoğlu sülalesine mensup olan Demirayak 1957 yılında Afyonkarahisar Belediye Fen İşleri Müdürlüğünde memur olarak başladı. Sonra sırası ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul İnşaatları Kontrol Şefliği, PTT Yapı Kısım Amirliği, Devlet Su İşleri Selevir Barajı ve Sulama Kontrol Şefliği, Y.S.E. Müdürlüğü, SEKA Kontrol Şefliği ve Afyon Şeker Fabrikası Kontrol Şefliğinde bulundu.

Daha sonra siyasete soyunan Nuri Demirayak, 11 Aralık 1977 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, Adalet Partisi adayı olarak, Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu ve kazandı. Nuri Demirayak, 11 Şubat 1983 tarihinde, Askeri İktidar tarafından görevinden alındı. Üç gün sonra yerine, Turan İmre tayin edildi. Nuri Demirayak, Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra, serbest ticarete başladı. Ticaret Odası üst kademelerinde görev aldı Evli olan Demirayak, iki çocuk babasıdır.