Afyon Deniz Feneri "İyilik Okulu

TAKİP ET

Deniz Feneri, Eğitim Birsen Afyon Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğinde Afyonkarahisar'da okullarda uygulanması öngörülen "İyilik Okulu" projesi tanıtıldı.

Deniz Feneri, İyilik Okulu Projesiyle genç yüreklere iyiliği aşılıyor. Dünya’da insanlığa karşı yapılan zulümlere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla “İyilik Okulu Projesi” düzenlenen etkinlik ile tanıtıldı.  Programın amacı doğrultusunda Daha sonra imam hatip ortaokulu ve lisesi öğretmenlerine gönüllü eğitim programı verilerek iyiliği genç yüreklere anlatması sağlanacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Deniz Feneri Derneği ve Eğitim Birsen işbirliği ile “İyilik okulu projesi” Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen tören ile tanıtıldı. Törene Milli Eğitim Metin Yalçın, Deniz Feneri Afyonkarahisar temsilsi Doğan Selçuk,Mustafa Arslan katıldı. 

 “Amacımız daha ilkokulda yaşayarak iyilik edinmek”

Deniz Feneri Derneği’nin 2014 yılında başlattığı İyilik Okulu Projesi’nin gelişerek devam ettiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “ Milli Eğitim Bakanlığımız ile başlayan bu proje din öğretimi genel müdürlüğü ile İmam hatiplerde Deniz Feneri Derneğinin katkıları ile daha da büyümüş olacak. Amacımız daha ilkokulda yaşayarak iyilik edinmek, iyilik faaliyetlerinin içinde olmak ve iyiliği arttırmak. Bugün Halep’te yaşananları görerek bir insan rahat yatabiliyorsa, elinden bir şey gelmiyorsa ne yapabilirim diye düşünmeyi geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Hemen iyilik kervanına katılmış oldular”

 

Çocukların yardımlaşma ve iyilik duygularını harekete geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Deniz Feneri Derneği Afyonkarahisar  Doğan Selçuk, “ Bu proje sadece çocuklara iyiliğin anlatılması ile kalmayacak.  Okullarda iyilik takımları kurulup kendi ürettikleri iyilik projelerini oluşturacaklar. Daha sonra bu projeler ile çocukların yarışmaları sağlanacak. Halep’te yaşanan insanlık dışı katliamlardan dolayı toplum çok duyarlı hareket ediyor. Dün iki okulumuzda bu konuda ‘Halep’li kardeşlerimizde yardımlar topladık’ diyerek bizi aradılar. Aslında hemen iyilik kervanına katılmış oldular” dedi.