Afyon'daki okçuluk merkezine büyük ödenek

TAKİP ET

Afyon şehir istasyonu sahası içerisinde ata sporu okçuluğun yaşatılacağı binann restorasyonu amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığından 2 milyon liralık ödenek gönderilecek.

Gençlik Spor Bakanmz Muharrem Kasapolu’nun Afyonkarahisar’a yaptığı ziyaretin yankıları sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, okçuluk sporunun yaşatılacağı  binann restorasyonu amacıyla Bakan Kasapou’ndan destek istedi. Zeybek Bakan’n bu talebini geri çevirmeyen Gençlik ve Spor Bakan Muharrem Kasapolu 2 milyon liralk ödenecek göndereceklerini ifade etti.

Meclis kararı ile Devlet Demiryollar Genel Müdürlüü’ne ait binayı kiraladklarn hatırlatan Zeybek Bakan; “Bilindiği üzere Ata Sporu Okçuluğun istikbal nesillere aktarlması ve sporu teşvik” amacyla 10 yl süre ile kiraladık. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra burada ata sporu olan okçuluğu yeni nesillere sevdirecek ve kültürel değerlerimizi hatırlatacağız. Geleneksel sporları halkımızla buluşturmaya ehemmiyet veriyoruz. Bu anlayışla yni bir imkân daha oluşturarak, ata sporumuz olan okçuluk kursunu Afyonkarahisar’da açacaz. Vatandaşlarımız burada okçulukla alakalı kurs alacaklar ve ata sporumuz olan okçuluğa ilgi artacaktır dedi