Afyon'daki Karabağ'lılar Ermenistan'ı kınadı!

TAKİP ET

Bolvadin ilçesinde yaklaşık 620 sene önce Dağlık Karabağ'dan göç edenlerin torunları, Azerbaycan sınırına saldıran Ermenistan'ı kınadı.

Bolvadin'de yaşayan Dağlık Karabağ göçmeni Türkler, Azerbaycan’a her zaman desteğe hazır olduklarını ifade ettiler
 
27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan ordusunun sabah saatlerinde Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralılar oldu.
 
Dağlık Karabağ bölgesinden 1400’lü yıllarında Türkiye’ye göç eden ve Afyonkarahisar’ın güzel ilçesi Bolvadin’e yerleşen göçmenler ilçede köy kurdular. Her zaman memleketlerine özlem duydular. Bu özlemi köylerine ismini vererek de gösterdiler.
 
Bolvadin’de Dağlık Karabağ Türkleri dönem kurdukları köylerine de ‘Büyükkarabağ’ adını verdi. Bölgede nüfüsun artması ile Büyükkarabağ’ın yanında Derekarabağ, Ortakarabağ, ve Yenikarabağ köyleri de kuruldu. Tamamı Türk vatandaşı olan köy de yaşayan halk bu saldırılara tepki gösterek Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına yapmış olduğu saldırıları kınadı.
 
Köy halkından bir vatandaş şu ifadelere yer verdi. Bizim Atalarımız ortalama 1400 yıllarında Dağlık Karabağ’dan Türkiye’ye göç etmişler . Daha sonraları atalarımız 1600’lü senelerde Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine gelmiş ve yerleşmişler. Dağlık Karabağ bizim atalarımızın yurdudur,. Buradan Azerbaycan silahlı kuvvetlerine Allah güç ve kuvvet versin diyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. En kısa zaman içerisinde tüm Karabağ’ı almasını temenni ediyorum. Burada hep birlikte Ermenistan’ı ve onları kışkırtanları da şiddetle kınıyoruz. Büyükkarabağ halkı olarak Azerbaycan’daki kardeşlerimize sonsuz desteklerimizi ve maddi manevi yardıma hazırız” ifadelerine yer verdi. 

Haber/ Resimler: İlyas Kaan Taytak




bolvadin karabağlılar ermenistan