Afyon'da yerel tarih yarışması düzenlenecek

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında toplandı.

Açılış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen toplantıda, Zafer Mahallesi'nde tespit edilen Cezaevi’nin bulunduğu bölümde imar plan değişiklığı isteği ile alakalı komisyon teknik araştırma yaptıktan sonra mevzu yine mecliste görüşülecek. Konuyla alakalı açıklamalarda tespit edilen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il merkezinde tespit edilen cezaevinin taşınacağını, adliye binasının yetersiz kalması nedeniyle sahip olunan cezaevinin bulunduğu alanda imar değişiklığı yapılarak çok geniş bir adliye binası inşasının talep edildiğini ifade etti.  Talep Bayındırlık ve İmar Komisyonunun gerçekleştireceği teknik araştırmaden sonra yine mecliste görüşülecek.

Şehrin tarihi, kültürel değerlerini toplumun her kesimine aktarmak, geçmişimizi tanıma, genç kUşaklara aktarılmasını sağlamak, yurttaşların tarihe olan dikkatlerini çoğaltmak hedefiyle Belediye aracılığıyla “Yerel Tarih Yarışması” düzenlenmesi ve dereceye giren yarışmacılara mükafat verilmesi öneriyi oybirliğiyle kabul edildi.

ERKMEN BELEDİYESİ’NE ASFALT VE YOL YAPIM HİZMETİ
Erkmen Beldesinin birtakım cadde ve sokaklarına Afyonkarahisar Belediyesi’nce bedeli mukabilinde asfalt malzemesinin üretimi, lüzumlu iş makineleriyle serimi ve sıkıştırılması işinin yapılmasına yönelik Belediye ile Erkmen Belediyesi arasında ortak iş birliği protokolü düzenlenmesi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e imza yetkisi verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’un mevzuyla alakalı talepte bulunduğunu söyledi. Belediye’nin 2021 senesi bütçesine ödenek aktarılması öneriyi kabul edildi.

ÜÇ ŞAMPİYONADA AFYON’DA YAPILACAK
Belediyemize ait Motokros Alanında Doğa Avrupa Motokros Şampiyonası, Türkiye Motokros Şampiyonası ve Avrupa  Gençler Şampiyonası yarışlarının yapılması hedefiyle Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulubü Derneği arasında iş birliği protokolü yapılacak.

 “KURUL PROJESİ DEVLET DE YAPSA, ÖZEL SEKTÖR DE YAPSA DEĞİŞMEYECEK”
Toplantıda Başkan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un şehrimize gerçekleştirdiği ziyarete dair Mısri Mahallesi'ndeki ilerlemeler ile alakalı bilgi verdi. Zeybek Başkan şunları kaydetti: “Kentsel dönüşümle alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanımız AKÜ ANS Atatürk Kongre Merkezi’nde mahalleli ve hak sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis Toplantısı evveli Mısri Mahallesi sakinleriyle biraradaydık. Bakan Bey şu anki projenin Anıtlar Kurulunun onayından geçtiğini, bunun haricinde bir şey yapamayacaklarını belirtmiştir. Sayın Bakanımız en son verebilecekleri teklifleri sunup vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Peşinden şunu söyledi, ‘30 Haziran 2021 tarihine kadar vakit veriyoruz. Eğer birinci etapta ilk yapılacak yerde yüzde 51 oranda vatandaş istemezse projeyi onaylar biz bırakırız. Sizler bu projeyi istediğinize yaptırabilirsiniz. Bizim değişik bir imar planı yaptırma talihimiz yok.’ dedi. Vatandaşa alternatif verdi. Toplantı evveli biz vatandaşla da bunu mevzuştuk. En son gelinen nokta budur” dedi.