Afyon'da TCDD'nin 165. yaşı kutlandı!

TAKİP ET

TCDD'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Ali Çetinkaya Tarihi Gar'da tören düzenlendi.

TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri beraberinde Taşımacılık A.Ş. Afyonkarahisar Bölge Müdürü Mustafa Karakoyun ve Afyon Beton Travers Fabrika Müdürü Serkan Oruç ile, TCDD’nin 165’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret ettiler. 

Ziyarette Vali Çiçek’e TCDD’nin 165 yıllık tarihini, TCDD olarak Afyonkarahisar da gerçekleştirilen faaliyet ve projeleri anlattılar. Demiryollarının kurulduğu ilk günden itibaren ulaşımda büyük kolaylık sağlandığını ifade eden Vali Gökmen Çiçek TCDD'nin 165. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle görev hayatlarında başarılar diledi.

Vali Gökmen Çiçek’e kabullerinden ve Demiryollarına olan ilgisinden dolayı teşekkür eden TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, TCDD’nin lojistik merkezleri, Sinyalizasyon-Elektrifikasyon projeleri, yük ve yolcu taşımacılığı, hızlı tren alanlarında geldiği nokta ve bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

TARİHİ GAR’DA TÖREN
TCDD’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Ali Çetinkaya Tarihi Gar’da 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürü Mustafa Karakoyun, Beton Travers Fabrika Müdürü Serkan Oruç, Servis Müdürleri ve personelin katılımı ile kutlama töreni gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören Bölge Müdürü Adem Sivri’nin, TCDD’nin tarihsel serüveninde üstlendiği vizyon ve gerçekleştirdiği faaliyetleri içeren konuşması ile devam etti.

İki asra yaklaşan Demiryolları öyküsünün 23 Eylül 1856’da İzmir-Aydın hattında başladığını belirten Sivri, “Osmanlı Döneminde ilk demiryolu İzmir – Aydın arası 130 km demiryolu hattı inşası ile başlamış ve Ulu Hakan Abdülhamid Han ile ivme kazanmıştır. Cumhuriyet ile birlikte milli sınırlar içerisinde kalan 4 bin kilometrelik demiryolu millileştirilmiş ve anayurdumuz demir ağlarla örülmüştür.

2003 den itibaren raylı sisteme yeniden ağırlık verilerek gerek demiryolu uzunluğu, gerekse kapasite ve teknolojisinde önemli atılımlar yapılmıştır. Köklü kuruluşumuz TCDD, 165 yıllık tarihinde taşıma aracının da ötesine geçerek, sadece yolcuları bir yerden bir yere ulaştırmakla kalmamış, sosyal ve kültürel hayata da önemli katkılar sağlamıştır. Tren sevilen değil, tercih edilen bir araç haline gelmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de ekonomik, sosyal ve kültürel sorumluluğumuzu devam ettiriyoruz. Ülkemiz için yorulmadan çalışmaya, gelişmenin ve ilerlemenin lokomotif gücü olmaya devam edeceğiz. Birlikte nice 165 yıllara...” diyerek konuşmasını sonlandırdı

KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE STK LAR İLE İSTİŞARE
Gar’daki Törenin ardından; Demiryol-iş, Ulaştırma Memur-Sen, DEMARD (Demiryolu Makinistler Derneği, AFDEMED ( Demiryolu Memurlar Derneği), DEMOK (Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği )  Başkanları ile TCDD Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda bir araya gelen 7.Bölge Müdürü Âdem Sivri ve  Taşımacılık A.Ş. Afyonkarahisar Bölge Müdürü Mustafa Karakoyun karşılıklı görüş alış verişinde bulunup, çalışanlarla ilgili istişarelerde bulundular.