Afyon'da Sıcaklıklar düşüyor Yağmur Geliyor

TAKİP ET

Afyon'da Hava Durumu ! Bayramda hava nasıl olacak? Afyonkarahisar'da Balkanlar Üzerinden Gelecek Serin ve yağışlı Sistemle Birlikte Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Azalması Bekleniyor

Bölgemizde (Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak) Balkanlar Üzerinden Gelecek Serin ve yağışlı Sistemle Birlikte Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Azalması Bekleniyor, Ramazan Bayramında Hava sıcaklıklarının Mevsim Normalleri Altında Olacağı Tahmin Ediliyor.

Yurdumuz geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalga etkisi altında kalmıştı Sıcak hava dalgası nedeniyle yurdun özellikle güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerinde seyretmiş ve uzun yıllar Mayıs ayı en yüksek sıcaklık rekorları kırılmıştı . Bölgemizde sıcaklık rekoru kıran illerimiz ve ölçüler sıcaklıklardan ise Afyonkarahisar 33.9°C, Denizli 39.1 C. Uşak 34.5°C olarak kaydedilmiştir

Bölgemizde, (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ) İlleri sıcak hava dalgasının 22 Mayıs Cuma günü, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boynca hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15°C) olmak üzere bölge genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli), gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.

Rüzgârın yarın bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak, Denizli) güneybatı yönünden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Başlama — Bitiş Zamanı
22.05.2020 06:00 - 26.05.2020 23:59