Afyon'da kısıtlama öncesi dikkat çeken yoğunluk!

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında uygulayacağı 56 saatlik sokağa çıkma yasağı öncesinde Afyon'da alışveriş telaşı yaşandı.

Afyon’da özellikle gıda ürünleri satan iş yerleri önünde kuyruklar oluşurken, maske takma zorunluluğuna uyulduğu, ancak sosyal mesafe kuralının ise unutulduğu gözlendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu akşam 21.00 ile pazartesi sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulayacak.

Sokak kısıtlaması öncesinde Afyon’da alışveriş telaşı yaşandı. Afyonkarahisar’ın en işlek caddeleri olan Ambaryolu ve  Uzun çarşı’da insan kalabalığı gözlenirken, özellikle gıda ürünleri satan iş yerleri önünde kuyruklar oluştu.

En çok yoğunluk ise market ve kuruyemişçilerin önünde yaşandı. Kentte maske zorunluluğuna uyulduğu ancak alışveriş telaşından sosyal mesafe kuralının unutulduğu ğözlemlendi.

MARKETLER AÇIK AMA AÇLIK KORKUSU SARDI
Sokağa çıkma kısıtlamasında cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartı ile (engelli vatandaşlar hariç) adreslerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

FIRINLARDA EKMEK KALMADI OLANLARDA İSE KUYRUK OLUŞTU
Sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle vatandaşlar ekmek derdine düştü. Market ve Fırınlar’da ekmekler akşam saatlerinde tamamen tükendi. Ekmek bulunabilen fırınlarda ise uzun kuyruklar oluştu.

afyon sokağa çıkma yasağı afyon sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek afyonkarahisar sokağa çıkma yasağı var mı afyon maskesiz sokağa çıkma afyonkarahisarda sokağa çıkma yasağı varmı