Gençler Arası Bilgi Yarışması Heyecanı Afyonkarahisar'da

TAKİP ET

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında düzenlenen 'Gençler Arası Bilgi Yarışması' büyük bir heyecanla tamamlandı. Kim Bilir sloganıyla gerçekleşen yarışma, Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda gerçekleşti.

İki Kategoride Yarışan 141 Öğrenci

Lise (13-18 yaş) ve Üniversite (18-25 yaş) olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada toplamda 47 grup ve 141 öğrenci kıyasıya mücadele etti. Genel Kültür ve Genel Yetenek konularından seçilen 10 soru, gençlerin bilgi seviyelerini ölçtü.

Başarıyı Getiren İsimler Belli Oldu

Üniversite kategorisinde birinci olan grup, Burak Çakar, Kübranur Avcı ve Yılmaz Acar'dan oluşurken, lise kategorisinde birincilik Enes Aytan, Semih Ahmet Koçak ve Hamza Yakşi'nin liderliğindeki grup tarafından elde edildi.

Ödül Töreni Göz Kamaştırdı

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk, Şube Müdürü Emine Türk ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Kılınç takdim etti. Birinci olan gruplar, Denizli'de yapılacak olan Bölge Finali'nde Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

Hedef Türkiye Birinciliği

Afyonkarahisar daha önce düzenlenen Bilgi Yarışmalarında elde ettiği ikincilik ve üçüncülük başarılarından sonra bu yıl birincilik için mücadele edecek. Gençler, Türkiye finallerinde birinci olmaları halinde Yurt Dışı Hareketlilik Programı kazanacak.

Ödüller Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri tarafından düzenlenen Bilgi Yarışması Türkiye finallerinde birinci olanlara Yurt Dışı Hareketlilik Programı, ikinci olanlara Dizüstü Bilgisayar, üçüncü olanlara Akıllı Telefon ödülleri verilecek.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, başarılı gençleri tebrik ederken, Türkiye Birinciliği için heyecanla beklediklerini ifade etti.