Afyon'da Düğün Salonu İşletmecileri: İçişlerinden Talimat Bekliyoruz!

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkileyen Corona virüs salgını hastalığı sebebiyle evlilik adımı atacak olan çiftlerin büyük bir bölümü evlilik planlarını ertelemek zorunda kaldı

Afyon’da Düğün Salonu İşletmecileri: İçişlerinden Talimat Bekliyoruz!

Yüksel ELÇİ sosyal mesafe kuralı sebebiyle toplu davet etkinliklerin iptal edilmesini ve sektörün sorunlarını Afyon Kent Haber ve Afyon Armoni Haber’e değerlendirdi. 

 
Tüm dünyayı etkileyen Corona virüs salgını hastalığı sebebiyle evlilik adımı atacak olan çiftlerin büyük bir bölümü evlilik planlarını ertelemek zorunda kaldı. Ertelemeler ile Düğün salonları, beyaz eşya ve mobilyacılar ekonomik olarak en çok etkilenen sektörler oldu. Düğün salonu tutan çiftler düğün salonu kiralamalarından vazgeçerek ödemiş olduğu kiralama bedellerini salon sahiplerinden iade aldılar yada erteleleme yoluna gittiler. Afyonkarahisar Elçi Düğün Salonları işletmecisi Yüksel ELÇİ pek çok düğün salonu esnaflarında batma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
 
Yüksel ELÇİ siftah yapamadan günlerini tamamladıklarını ifade etti. Düğün salonlarımız resmi olarak 19 Mart 2020 tarihinden itibaren kapalı durumda bulunmaktadır .

REZERVASYONLAR YÜZDE 90 DÜŞTÜ

Kış ayının girmesi ile Aralık, Ocak, Şubat aylarını da boş geçiren işletmelerimiz tam sezon başlayacak iken kapatılmasıyla hem maddi hem manevi olarak büyük bir çöküntü yaşadık. 19 Mart 2020 tarihinden beri kapalı olan düğün salonlarımızda yaz aylarına yeni müşteri rezervasyonu yapmıştık, ancak virüs nedeni ile rezervasyonların bir çoğu iptal edilirken, bazı rezervasyonlarda da ertelemeye gittik. İşlerimiz yüzde 90 düşmüş durumda.
 
BİR TOPLANTI ETKİNLİĞİNDE ORTALAMA 15 PERSONEL

Düğün Davet salonlarımızda tam zamanlı ortalama iki kişi çalışır. Ancak işletme genelinde toplamına baktığımız zaman asıl personel etkinlik düzenlenme esnasında partime çalışan personel çoğunluktadır. Servis elemanlarımız , mutfak personelimiz, Salon güvenlik personellerimiz müzisyen, fotoğraf ve video çekimi yapan personelleri de dahil ettiğimizde bir etkinlikte ortalama 15 personel bulunmaktadır. Bu da yüzlerce kişinin çalışması ve ailesi demektir. Bunun yanında düğün davet salonlarına ürün tedariki sağlayan İçeçek, Gıda ve diğer sektörlerde bu yaptığımız bu etkinliklerimiz ile evlerine ekmek götürmektedir.
  
DEZENFEKTE İŞLEMLERİMİZİ YAPTIK İÇİŞLERİNDEN TALİMAT BEKLİYORUZ

Afyonkarahisar 'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında tüm salonlarımız da dezenfeksiyon işlemlerimizi yaptık. İşletmelerimizin tamamında Koronavirüs salgını başladığı andan itibaren bu güne kadar rutin olarak her gün genel temizliğimizi yapıyoruz, 15 günde bir de detaylı olarak dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Düğün Salonu İşletmeci arkadaşlarımızda işletmelerini Kurallara Uygun Hale getirdi. Bizler düğün salonları işletmecileri olarak İçişleri Bakanlığımızın İl Valiliklerine vereceği talimatı bekliyoruz ifadelerine yer verildi. ÖZEL HABER : Afyon Kent Haber