Afyon'da Doğalgaz Aboneleri İçin Kritik Süreç: Sistemler Kapanıyor
Aksa Afyon Doğalgaz'dan önemli duyuru! Altyapı çalışması nedeniyle 31 Aralık - 5 Ocak arası abonelik ve fatura işlemleri durduruldu. Son ödeme tarihlerine erteleme geldi.
Afyonkarahisar’da doğalgaz kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanıyor. Aksa Afyon Doğalgaz, teknolojik altyapısını modernize etmek amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlatacağını duyurdu. Bu süreçte bazı operasyonel işlemler geçici bir süreyle askıya alınacak.
Belirtilen Tarihlere Dikkat
Şirketten yapılan resmi bilgilendirmeye göre; dijital altyapı geliştirme çalışmaları nedeniyle 31 Aralık 2025 saat 20.00 ile 5 Ocak 2026 saat 09.00 arasında sistemler hizmete kapatılacak. Söz konusu zaman diliminde abonelik işlemleri, sözleşme yenileme ve fatura tahsilatı gibi işlemler gerçekleştirilemeyecek. Vatandaşların bu süreci göz önünde bulundurarak acil işlemlerini önceden tamamlaması önem arz ediyor.
Fatura Ödemelerine Erteleme Geldi
Yıl sonu ve yeni yılın ilk günlerini kapsayan bu çalışma nedeniyle herhangi bir mağduriyet oluşmaması için önlem alındı. Son ödeme tarihi 31 Aralık ile 5 Ocak arasına denk gelen tüm abonelerin fatura ödeme süreleri, 6 Ocak 2026 mesai bitimine kadar uzatıldı. Bu sayede aboneler, sistemlerin kapalı olduğu süre zarfında gecikme zammı veya benzeri bir sorunla karşılaşmayacak.
Gaz Arzı Kesintisiz Devam Edecek
Abonelerin en çok merak ettiği gaz kullanımı konusunda ise içleri rahatlatan açıklama yapıldı. Yürütülen çalışmanın tamamen yazılımsal ve sistemsel olduğu, hane ve iş yerlerine gaz akışının kesintisiz şekilde sağlanmaya devam edeceği vurgulandı. Aksa Afyon Doğalgaz yetkilileri, güncellemelerin tamamlanmasıyla birlikte hizmet kalitesinin daha üst seviyeye taşınacağını belirtti.