Afyon'da Covid-19 Kahramanları Fotoğraf Sergisi açıldı

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da , Gazeteci Ömer Mazi aracılığıyla Covid- 19 vakasının Afyonkarahisar'da rastlandığı tarihin sene dönümü nedeniyle hazırlanan 'Covid-19 Kahramanları Fotoğraf Sergisi' açıldı

DoobleTree By Hilton otel ev sahipliğinde açılan sergide Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Covid servisinde vazife yapan Doktor, hemşire, hasta bakıcı olmak üzere serviste vazife yapan bütün sağlık çalışanlarının 24 saati ile Belediyemizin salgınla mücadelede yaptığı çalışmalar fotoğraflarla anlatıldı. Zorlu vakitcin gözler önüne serildiği sergide birbirinden kıymetli 78 fotoğraf yer alıyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam eder iken, Afyonkarahisar’da ilk koronavirüs vakasının gördüğünüz 26 Mart 2020 tarihinin sene dönümünde açılan fotoğraf sergisine Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Güvenlik Müdürü Ali Temiz, Cumhurdiğernlığı Etkileşim Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İl sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Tabip Odası Başkanı Alev Türe, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Gazeteci Ömer Mazi ve diğer ilgililer katıldılar.

EMPATİ YAPTI, KORUYUCU KIYAFET GİYDİ

Serginin açılış konuşmasını Gazeteci Ömer Mazi yaptı. Yaklaşık 13 aydır bütün dünyayı etkileri altına alan Covid-19 ile eş güdümlü hayatımız diğer bir boyuta geçtiğini dile getiren Ömer Mazi, “Biz de Afyon’da Covid ile mücadelenin birinci senesine girerken ne yapabiliriz diye düşündük ve fotoğraf sergisi planladık. Yazışmaları yapıp izin aldıktan sonra sergimiz hazır duruma geldi. Arada sırada sokakta çarşıda dolaşırken “maskelerden soluk alamıyoruz, hayatımız kısıtlanıyor” gibi bir grup söylemler duyuyoruz. .Bugün sergiye sağlık çılarımızın giymiş bulunduğu koruyucu kıyafetlerle çıkmamın nedeni budur.  Oysa sağlık çalışanlarımız bu gördüğümüz kıyafeti  vazifeleri sırasında hiç çıkarmadan 8-9 saat giyiyorlar. Bende bugün empati gerçekleştirmek amacıyla bu kıyafetin içersinde sağlık çalışanlarımızın neler çektiklerini, nasıl çalıştıklarını kavramak amacıyla giydim” dedi.

"SAĞLIK SİSTEMİMİZ KALİTELİ"

Fotoğraf sergisinin açılış tarihini şehrimizde Covid-19 vakasının belirleme edildiği güne rast getirdiklerini ifade eden Gazeteci Ömer Mazi, “Bu proseste sağlık çalışanlarımız canla başla mücadele etti, etmeye de devam ediyor. Yüzlerce insanın tekrar sıhhatlarına kavuşup aramıza dönmelerini sağladılar. Tabi ki bu proses basit olmadı. Devlet Hastanesi Başhekimimiz Mehmet Duran ve Tıp Fakültesi Başhekimimiz salgına yakalandı. Başka ülkelerde hastalar koridorlarda vefat eder iken ülkemizde bu tür bir haline çok şükür rastlanmadı. Bu hal da Türkiye’nin sağlık düzeneğinin ne kadar iyi ve kaliteli bulunduğunu gösterdi. sağlık çalışanlarımızın da kahramanca mücadele ettiklerini gördük. Arada sırada günlerce evine gitmeyerek eşinden, çocuklarından ve sevdikleriyle bir araya gelemediler. Bu yüzden sıhhat çalışanlarımız Covid-19 kahramanı adını hak ediyor” dedi.

"600 SAĞLIK ÇALIŞANIMIZ ENFEKTE OLDU"

Afyonkahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ise Afyonkarahisar Valiliği önderliğinde bu proseste ciddi bir mücadele örneği sergilediklerini ifade etti.Başhekim Mehmet Duran, “Bu proseste Devlet Hastanesinde aşağı yukarı 600 sağlık çalışanımız maalesef enfekte oldu. Şükürler olsun ki, hiçbir sağlık çalışanımız hayatını kaybetmedi. Afyonkarahisar olarak biz bu hastalıkla hazırlıklı bir şekilde mücadele ettik. İnşallah bundan ileri aşamada geçmişten ders alarak hastalıkla mücadele amacıyla her türlü önlemi alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Bu proseste Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İl sağlık Müdürlüğümüz, Üniversitemiz ve diğer sıhhat kuruluşlarımızla birlikte ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda ilimizde bu hastalığı en hafif şekilde atlatacağımıza inanıyoruz.” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

Salgının en kısa vakitde bitmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Zor bir dönem. Yapmak istediğimiz kültürel faaliyetleri tamamiyle durdurmak mecburiyetinde kaldık. Hadise başladığı andan itibaren sağlık çalışanlarımızla eş güdümlü istişare ederek onların heves ve hevesleri tarafında yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR GÜÇLÜ BİR DEVLETE SAHİBİZ”

Bu proseste sağlık çalışanlarımızın birlikteinde olduklarını dile getiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek,” Geçen bir senelik vakit vakitsince kendilerine moral vermeye çalıştık. Başta Sayın Cumhurdiğernımızdan Tanrı razı olsun. Avrupa’da ki birtakım ülkeler bu işin üstesinden gelemedikleri gibi çoğu hizmeti ücrete tabii tuttular. Halkını düşünen vatandaşını düşünen, maskelerin bedava dağıtıldığı, aşının bedava yapıldığı kuvvetli bir devlete sahibiz” dedi.

“DEVLET HASTANEMİZE KREŞ KAZANDIRACAĞIZ”

Salgınla mücadele vakitcinde üç kuralı unutmamak gerekliliğini işaret eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Maske, Mesafe ve Hijyen….  Bunları katiyen hayatımızdan çıkarmamamız gerekiyor. İnşallah devlet ulus iş birliğinde bu vakitcin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bu proseste çocuklarından ayrı kalan sağlık çalışanlarımız amacıyla Devlet Hastanemizin içersinde 450 kapasiteli kreş gerçeklştirmeyi planlıyoruz. Projeleri hazırladık, sağlık Bakanlığımızdan ileriki yazıyı bekliyoruz. Bu vesileyle özverili çalışmalarından kaynaklı sağlık çalışanlarımıza gönülden kutlama ediyorum” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ MESAİ MEFHUMU GÖZETMEDİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından kaynaklı teşekkür etti. Valimiz Gökmen Çiçek; “Koronavirüs salgınıyla mücadele günlerinde Halkın sağlığı yönünden meydana getirdiği riski yönetebilmek ve denetim altına almak adına, mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük cesaretle, inançla, fedakârca hastalarına soluk olan diğerhramanlarımızı ölümsüzleştiren bu sergide olmaktan çok mutluyum. Covid-19 ile mücadelemizde halkın sağlığı ve toplumun refahı adına oluşturulan çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesinde vazife alan sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” dedi.