Afyon'da bayramlaşma programı yapıldı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valiliği aracılığıyla düzenlenen Kurban Bayramı Resmi Bayramlaşma Programı, Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin katılımı ile Taş Medrese 'de yapıldı.

Programda ilk olarak Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuştu. Sonrasında Milletvekilleri Mehmet Taytak, Burcu Köksal, İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Prof. Dr. Veysel Eroğlu sırayla söz alarak duygu ve düşüncelerini, bayram dileklerini paylaştılar.

Zorlu Bir Süreçten Sonra Beraber Bayram Kutluyoruz

Son olarak söz alan ve Gizemli Şehir Afyonkarahisar’da bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “ Zorlu bir süreçten sonra bir arada bayram kutluyoruz. Pandemi sürecinden sonra her birimiz, alilerimiz, yakınlarımız hastalıkla mücadele etti. Kaybettiklerimiz de oldu. Afyonkarahisar’a geldiğimde geçtiğimiz sene ilk bayramı bir arada kutlamıştık. Bir sene sonra yeniden bir aradayız. Çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Sağlık çalışanlarımıza minnet duyuyorum. Afyonkarahisar’da denetimi hiçbir vakit elden kaçırmadık. Güvenlik ve jandarma ekiplerimizin, Vefa Sosyal Destek ekiplerimizin de bu süreçte ciddi katkısı oldu. Gece gündüz demeden çalıştılar, alanda denetimler yaptılar. Dün şehit ve Gazi ailelerimizi ziyaret etme fırsatım oldu. Afyonkarahisar Şehit ve Gaziler diyarı. Evlerine moral vermek, evlat olmak amacıyla gittiğimde onlar bize moral veriyor, dualar ediyor. Her gittiğimde bambaşka duygularla ayrılıyorum. Onlara da büyük minnet duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Bu topraklarda Bayram Kutlamanın Mutluluğu Çok Farklı

Bu topraklarda bayram kutlamanın mutluluğu çok değişik olduğunu altını çizen Vali Çiçek: “Ben esrarengiz kent diyorum öylesine söylemiyorum.  İçinde bulunduğumuz bu mekan bambaşka tarihi bir alan. Kalenin eteklerinden itibaren ilçelerle bir arada tarih sanki bizimle konuşuyor bu kentde. Binlerce sene öteden, ilk Türk boylarının yerleşiminden itibaren milletimizin sesi kulaklarımızda çınlıyor. Bu topraklarda bayram kutlamanın mutluluğu çok değişik. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimin bayramını kutluyorum. İslam coğrafyasındaki zulmün son bulmasını temenni ediyor, hepinize güzel bir bayram temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Sonrasında İl Güvenlik Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, güven teşkilatımızın kıymetli mensuplarının bayramlarını kutladı. Bu bayramda fedakârca vazife yapan güven mensuplarına teşekkür eden Vali Çiçek, iyi bayramlar diledi.

İl Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, ailelerinden uzakta bir bayram yaşamış Mehmetçik ve jandarma teşkilatının bayramını kutladı. Bu bayramda da özveriyle vazife yapan teşkilata teşekkür eden Vali Çiçek, iyi bayramlar diledi.

afyon afyon haber afyon bayramlaşma