Afyon'da bayram namazı saat kaçta? Afyon için bayram namazı saati…

TAKİP ET

Bayram namazı saatleri, bayram günlerinin en merak edilen konularından. 20 Temmuz'da tüm yurt genelinde olduğu gibi Afyon'da da bayram namazı camilerde pandemi kuralları çerçevesinde kılınacak. Bayram namazı sonrasında tekbirler getirilecek ve kurban kesimleri başlayacak. Paylaşma bayramı olan Kurban Bayramı'nda, yoksul birçok ailenin yüzü gülecek. İşte Afyon bayram namazı saatleri…

Afyon bayram namazı saati belli oldu. Diyanet'in yayınladığı bayram namazı vakitlerine göre, Afyon'da Kurban Bayramı namazı saat 06.22'de kılınacak. Bayram namazı nasıl kılınır? Kurban Bayramı arefe gününden ne gibi ibadetler edilir? İşte Diyanet'in bayram için tavsiyeleri…

AFYON BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06.22

KURBAN NE ZAMANA KADAR KESİLİR?

Kurban kesim vakti
, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI (İLK REKAT)

-Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

-Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, sonra fasılalar halinde;

-Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

-İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler

-Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI (İKİNCİ REKAT)

-İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

-Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

-Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

-Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

AREFE GÜNÜ HANGİ İBADETLER YAPILMALI

1- Arefe gününün sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri getirilmeye başlanmalıdır

2- Arefe günü oruç tutulmalıdır.

3- Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmelidir.

4- Arefe günü çok dua ve istiğfar edilmelidir.

5- Arefe günü 1000 âdet İhlas-ı şerif okunmalıdır.

afyon kurban bayramı namazı saat kaçta afyon kurban bayrami namaz saati afyon kurban bayram namazı kaçta afyon çay kurban bayramı namaz vakti afyon kurban bayramı namaz vakti 2021