Afyon'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Afyon İHH iş birliğinde İslami İlimler Rehberliğinde 'Günümüz Problemleri' konulu uygulaması başarı ile tamamlayan öğrenciler Başkanı Mehmet Zeybek aracılığıyla ödüllendirildi.

300’e yakın öğrencinin başvuru ettiği seminer kapsamında bir ay süresince 44 öğrenci büyütme üzerinden tesfir, hadis, fıkıh ve kelam konularında eğitim aldı. Eğitim alan ve başarı elde eden öğrenciler ve öğretmenler Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Başkanı Zeybek, uygulaması başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifika ve detaylı armağanlar takdim ederken, bilgi birikimlerini öğrencilere açıklayan öğretmenlere de plaket takdim etti.

Eğitime yönelik desteğin artarak devam edeceğini bildiren Başkanı Zeybek, şu şekilde konuştu; “İHH Başkanı Ahmet Hocam önderliğinde; ‘Günümüz Problemleri’ konulu tefsir, hadis, fıkıh ve diğer beş ilim dalında İslami Bilimler öğretim üyeleri aracılığıyla eğitim semineri düzenlendi. Proje önerisi geldiği zaman biz belediye olarak desteklerimizi ifade etmiştik. Bundan evvelce yapmış oldukları faaliyetlerde nasıl yanlarında olduysak bundan sonra da biz destek vermeye devam edeceğiz. Bir ve birlikte hareket ettik, belediye olarak kültür faaliyetlerde varız diyoruz. Hayırlı bir hizmete vesile olduğumuza inanıyorum, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.”

Programda konuşan Afyon İHH Başkanı Ahmet Ertürk, Başkan Mehmet Zeybek’in uygulamanın hazırlanmasında büyük bir emeğinin olduğunu söyledi. Programa katılan öğrencilere teşekkür eden Ertürk, “Bundan iki ay evvelce Afyon İHH, AKÜ İslami Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Belediyemiz iş birliğinde gençlerimiz ile birlikte eğitim çalışması başlatmıştık. Üniversite ve derneğimiz dışında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te bu projeye destek verdi, kendilerine teşekkür ediyoruz. Gençlerimizde bu mevzuya olabildiğince ehemmiyet verdi. Öğrencilerimize ‘İslami ilimler rehberliğinde bugünkü problemleri’ konulu eğitim, bölümünde eksper hocalar aracılığıyla hadis, tefsir, fıkıh ve kelam konularında 5 hafta süresince verildi. 300’e yakın başvuru alındı ve 44 gencimiz ise katılım sertifikası almaya hak kazandı. Yapılan yazılı imtihan ardından; Cihat Gencer 72 net ile birinci, Fatma Biday 68 net ile ikinci, Sultan Eysen ise 67 net ile üçüncü oldu. Alanlarında eksper olan hocalarımızda gençlerimize büyütme üzerinden eğitim verdi. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum