Afyon'da atık pil kampanyasına destek veren okullar ödüllendirildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi aracılığıyla düzenlenen programda 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında sene ortamında Atık Pil Toplama Kampanyasına destek veren okullar ödüllendirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Zafer Meydanı’nda düzenlenen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı kamu kurumlarının temsilcileri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasında söz alan Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Barış Dal , Afyonkarahisar Belediyesi olarak çevremizin korunması adına bir dizi çalışma içerisinde olduklarını kaydeddi. Barış Dal, “Bu görev ve sorumluluk bilincimizle yaşanabilir çevre ve marka kentler anlayışı içerisinde Çevre Koruma Kontrol Birimimiz tarafından denetimlerimiz devam etmektedir dedi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç ise Sıfır Atık Projesi, Atıksu Arıtma Tesisleri, Çevre Yardımları ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgiler verdi. Çevre koruma bilincinin gelişmesi ve insanların tüm yaşamları boyunca doğayı, çevreyi düşünerek koruma bilinciyle hareket etmesi sağlanmaktadır. Gerçekten de bu dünyada yaşamaya devam etmek istiyorsak, çocuklarımıza harap edilmemiş bir dünya bırakmalıyız. dedi.  

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde yıl içerisinde düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasına destek veren okulları ve öğrencileri tebrik etti.Biliyoruz ki; son zamanları çevre felaketlerinden bir küresel ısınma ve iklim değişikliği bu kapsamda çalışmalar Bakanlık nezninde de hızla devam etmektedir. İklim değişikliği, insanlığın var oluş mücadelesi gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam bırakılıp bırakılmayacağı meselesi haline gelmiş durumda. Bakanımız Murat Kurum’da bu konuya sıklıkla dikkat çekiyor.Su kaynaklarının korunması, hava kirliliğinin önüne geçilmesi ve geri dönüşebilen kazanılabilen atıkların geri dönüşümü bu sebeple çok önemli. Atıklardan enerji üretiliyor, ayrışan ambalaj atıkları geri dönüşüme gidiyor. Hepinizi çevre konusunda birlik olmaya, duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya , Çevrenin korunması için ülkemizin gencinden yaşlısına kadar bir ve beraber olarak olması gerektiğine dikkat çeken Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, devletimizin bu konuda yaptığı çalışmaların tüm dünya tarafından gıptayla takip edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde yıl içerisinde düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasına destek veren okullara Belediye tarafından diz üstü bilgisayar ve fotokopi makinası hediye edildi. Program sonunda Çevre Haftası dolayısıyla vatandaşlarımıza fidan dağıtımı yapıldı.

afyon atık pil toplama