Afyon'da 4-6 Yaş Kur'an kurslarımız eğitime devam ediyor

TAKİP ET

Afyonkarahisar il ve ilçe müftülükleri 4-6 yaş grubu Kur'an kursları uzaktan eğitime devam ediyor.

Dünya'yı tehdit eden koronavirüs salgını nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarında yüz yüze eğitme ara verilmesinin ardından, Afyonkarahisar il ve ilçe müftülüklerine bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında uzaktan eğitime geçilmişti.

İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde görev yapan 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticileri rehberliğinde gerçekleşen uzaktan eğitimle; 4-6 yaş grubu öğrencilere yönelik hem öğretici hem eğlendirici etkinlikler gerçekleştiriliyor. Böylece evde kaldıkları bu süreçte daha etkin vakit geçirmelerini sağlanıyor.
Çocukların zihinsel, bilişsel ve motor gibi alanlarındaki gelişimlerini destekleyen etkinliklerin görselleri, öğreticiler tarafından veliler vasıtasıyla öğrencilerle paylaşılarak, evlerin adeta birer eğitim haneye çevrilmesine yardımcı olunuyor.

Ramazan'ı Şerif ayının girmesiyle birlikte tasarlanan etkinliklerle öğrenciler hem Ramazan ayının manevi iklimiyle tanıştırılıyor hem de etkin bir değerler eğitimi yapılmış olunuyor. Kur’an kursu öğreticilerinin rehberliğinde velilerin çocuklarına diktikleri Ramazan heybeleri çocuklar tarafından dualar, salavatlar, esma-ül hüsnalar, hadislerle dolduruluyor. Heybelerini bir birinden güzel etkinliklerle dolduran öğrenciler bu eğitimin sonunda öğretmenleri tarafından ödüllendirilecek. Öğrencilerin, Ramazan bayramında öğretmenlerinin kendilerine vereceği sürpriz hediyeleri heyecanla bekledikleri veliler tarafından da ifade ediliyor.




afyon kuran kursu eğitimleri