Afyon'da 30 Ağustos festival etkinlikleri belli oldu

TAKİP ET

Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 99. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek Uluslar arası Zafer Festivali programı belirlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 25-30 Ağustos Zafer Haftası kutlama haftası  kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Zafer Festivali uygulaması belirlendi. Zafer Haftası proğramı  birbirinden renkli görüntülere sahne olacak.

Yapılacak etkinlikler, 26 Ağustos Perşembe günü saat 19:30’de AFİUM Alışveriş Merkezi’nde Uluslararası Halk Oyunları gösterileriyle başlayacak. 27 Ağustos Cuma Günü ise Afyonkarahisar’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun sene dönümünde Cuma namazını müteakip İmaret Camii'nde şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif ile okunacak. Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Atatürk’ün fotoğrafçısı Ethem TEM adına bu sene 3.’sü düzenlenen fotoğraf yarışmasının sergi açılışı ve mükafat töreni saat 16:00’da Taş Medrese’de yapılacak.



Saat 16:30’da ise Taş Medrese’den Zafer Meydanı’na kadar Zafer Halk Yürüyüşü- Uluslararası Halkoyunları Ekipleri'nin Kortej yürüyüşü (İl Protokolü ve halkımızın katılımıyla) düzenlenecek.

Saat 17:00’de ise Anıtpark’ta Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş törenlerine geçilecek. Saat 20:30’da ise Zafer Meydanında Uluslararası Halk Oyunları gösterileri yer alacak. Halk Oyunları ekipleri 28 Ağustos Cumartesi günü saat 20:00’de bu kez de Akarçay’da bir gösteri sunacak.

29 Ağustos Pazar günü saat 18:00’de Kültür Sanat Akademisi Müzik Gurubu ve Halk Oyunları ekipleri Döğer Emre Gölü’nde bir konser verecek.Kutlamalar; Uluslararası Halk Oyunları ekipleri 30 Ağustos Pazartesi günü saat 18:00’de Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde sunacağı gösteriyle sona erecek.

afyon 30 ağustos kutlamaları afyon 30 ağustos afyon 30 ağustos kutlamaları 2021