Afyon'da 2 kardeş gölette boğularak öldü

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da kayıp 2 kardeşten acı haber geldi. Dün akşam saatlerinde kendilerinden haber alınamayan iki kardeşin cansız bedenleri gölette bulundu

Önceki gün Çay Karamık Göletinde meydana gelen gölet faciasından sonra bir haberde Afyonkarahisar Merkez Kızıldağ Göleti’nden geldi.2 kardeş boğularak hayatlarını kaybetti

Edinilen bilgiye ve iddialara göre Kızıldağ köyünde ikamet eden Hamza ve Muhammet Örnek isimli kardeşler hayvan otlatmak için evlerinden ayrıldı.

Akşam olmasına rağmen geri dönmeyen iki kardeşten ailesi haber alınamadı. Aile kendi imkanları ile biraz arama yaptıktan sonra jandarmayı arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma kolluk kuvvetleri AFAD ekiplerinin bölgeye gelmesi için talpete bulundu.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri göl kenarında kardeşlerden birinin ayakkabısınıbulunca aramayı gölet kenarına yoğunlaştırdı. 

Bölgeye Su Altı Dalgıç Polis Kurbağa Adamları da sevk edildi. Gece saatlerinde Afyon Kızıldağ göletine gelen polis kurbağa adamlar gölet içinde 3 saati geçen bir arama yaptı.

Dalgıçlar suyun içerisinden Hamza ve Muhammet Can Örnek’in cansız bedenlerini ulaşarak sudan çıkardı. Sudan çıkarılan kardeşlerin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Hastane Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.Cenazeler otopsi sonrası toprağa verilecek. 

afyon gölet ve barajlar afyon kızıldağ göleti afyon gölette boğuldu