AFYON ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ TOPLANDI

TAKİP ET

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği yirmialtıncı olağan Meclis Toplantısını, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında yaptı.

                Belediye Meclisi Salonu'nda bir önceki Birlik Meclis toplantısına ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak, Birlik Encümen Üyeleri ile Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelik seçimleri yapıldı.

 

                Encümen Üyeliklerine; İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan,  Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Susuz Belediye Başkanı Cengiz Yıldız ve İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine ise; İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Cibik, Fethibey Belediye Başkanı Mustafa Özdemir, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, Beyyazı Belediye Başkanı Asım Altıntaş ve Kocaöz Belediye Başkanı İbrahim Nal'ın seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

 

                2017 yılı birlik faaliyet raporunun ve 2017 mali yılı kesin hesabı görüşülerek oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Birlik Müdürü Ercan Özcan tarafından tesisin faaliyetleri ve yatırım projeleri hakkında Meclis Üyelerine bilgi verildi. Toplantıda  ayrıca, Çevre Haftasında Atık Pil Toplama Kampanyasında dereceye giren okullara ve camilere verilecek ödüllerin tespiti için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verildi. Birlik bünyesindeki, "Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin İşletilmesi" ve "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması, Taşınması ve Ayrıştırılması" işinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre ayrı ayrı 10 yıla kadar ihale edilmesi ve bu konuda Birlik Encümenine yetki verilmesi kararlaştırıldı.

 

                Ayrıca," Entegre Katı Atık Yönetimi" işinin (Yeni tesis/ünitelerinin kurulması ve mevcut tesislerin işletilmesi ) 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (c) bendinde yer alan hüküm gereği 30 yıla kadar olmak üzere sınırlı aynı hak tesis edilmesi şeklinde ihaleye çıkılmasına ve bu konuda Birlik Encümenine yetki verilmesine karar verildi. Üye belediyeler, çevre belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, gönüllü kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile Birliğine faaliyet alan kapsamında yapılacak protokoller için Birlik Başkanı Burhanettin Çoban'a yetki verildi.