Afyon Belediye Şehir Tiyatrosunda yer almak için yarıştılar!

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncu seçmeleri yüksek bir katılım ile yapıldı. 142 aday yeni sezonda oyuncu kadrosunda yer almak amacıyla bir birleriyle yarıştı.

Koronavirüs nedeniyle tiyatro oyunlarına ara veren Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, 1,5 sene aradan sonra yeni sezona 2 ayrı oyunla girmeye hazırlanıyor.

Oyuncu seçmelerini hafta sonu yoğun bir katılımla yaptı. Belediye Şehir Tiyatrosu Salonu'nda uygulanan seçmeler için müracaatta bulunan 142 aday yeni sezonunun oyuncu kadrosunda yer almak amacıyla büyük çaba harcadı. Seçmeler sonucunda 34 birey başarılı olarak kent tiyatrosu ekibine girmeyi başardı.

YÜKSEK BAŞVURU GELDİ

Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, bu sene başvuruların önceki senelera göre iki kat daha çok olduğunu, bundan sonra insanların tiyatroya daha çok değer verdiğini belirtti.  Rekor bir katılım ile oyuncu seçmelerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Elmas, seçmelerin gün boyu sürdüğünü hatırlattı.

Oyuncu adaylarının baivuruda kendilerine verdiği tirat ve şiir örneklerinden performans göstermeleri istendi. Hem de yetenekleri doğrultusunda şarkı söyleme, tonlama, vurgu, dans gibi yetenekleri test edilerek en başarılı olanları tespit eden Genel Sanat Yönetmeni Elmas, gösterilen ilgiden ve adayların gayretlerinden çok memnun olduklarını söyledi.

SEZONA 2 AYRI OYUNLA GİRMEYE HAZIRLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu'nda kendisinin de içersinde olduğu 18 değişik oyun sahnelediklerini bildiren Elmas, bu oyunlarda takriben 120 bin seyirciye ulaştıklarını ve 400 den çok oyuncu yetiştirdiklerini kaydetti. Yeni sezonda uzun bir aradan sonra iki ayrı oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazırlandıklarını ifade eden Elmas, ilk oyun provalarının devam ettiğini, ikinci oyun amacıyla de oyuncu seçmelerinden başarılı olan adaylarla sahneleyeceğini söyledi. Bir aylık asli oyunculuk eğitiminin sonrasında ikinci oyun provalarımıza başlayıp yeni bir oyun hazırlığı amacıylae gireceklerini, bildiren Elmas “Yeni sezonun bizlere hayırlı, güzel, bol alkışlı ve seyircili bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi.