Afyon Belediye Basketbol, evinde Tofaş'a yenildi!

TAKİP ET

ING Basketbol Süper Ligi 3.hafta maçında Tofaş, HDI Sigorta Afyon Belediyesi deplasmanında galip geldi ve ve 2. galibiyetini alarak Afyon Belediye ile puanını eşitledi: 89-75

Geçtiğimiz hafta sakatlanan Kairys’in yokluğunda kadrosunda önemli bir ismi kaybeden Afyon Belediye Basketbol maçın ilk dakikasında Wright’ın sakatlanması ile ikinci şoku yaşadı.
 
Afyon’un pota altındaki zaafını Simmons’ın ikili oyunları sonrası cezalandıran Tofaş Purcell’in 10 sayı kaydettiği ilk çeyreği 26-18 önde kapattı. 

2. çeyreğe Ekrem Sancaklı’dan gelen 4 sayıyla başlayan Afyon’a Tofaş kenardan gelen uzunları cevap verdi ve fark tekrar çift hanelere çıktı (24-34)

İlk yarı sona erdi ve Tofaş soyunma odasına 50-35 avantajla gitti. 
 
Afyon Belediye 5 dakika kala farkı 15’e çekti ancak Christon hareketlenip kısa sürede takımının 6 sayısına katkı verince maçın bitimine 4 dakika kala fark tekrar 20’lere çıktı. Karşılaşma 89-75 Tofaş üstünlüğü ile sona erdi. 

Maç boyunca geriye düşmeyen Tofaş’ta Purcell 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, 21 top kaybı ile oynayan Afyon’da Cruz 25 sayı 7 asist ile ön plana çıkan isim oldu.