Afyon Basketbol takımı tarihinin en iyi dönemini yaşıyor!

TAKİP ET

ING BSL 7.hafta kapanış mücadelesinde Büyükçekmece Basketbol'u konuk eden HDI Sigorta Afyon Belediyesi Basketbol takımımız üstünlüğün sürekli el değiştirdiği karşılaşmadan 79-74 galibiyetle ayrılan taraf oldu ve ligde puan tablosunda 4.sıraya yükseldi.

Karşılaşmaya Afyon, Sinan-Cruz-Egemen-Leissner-Macura beşiyle Büyükçekmece ise Olaseni-Burak-Anderson-Farrell-Oliver ile başladı.

Afyon, ilk çeyreği 21-19 önde tamamladı.

Afyon ekibimiz da son bölümde ise Cruz'un kritik şutlarıyla farkı eritti. İkinci çeyrek 43-42 Büyükçekmece'nin 1 sayılık üstünlüğüyle geçildi. 

Üçüncü çeyrek 67-55 Afyon üstünlüğüyle sona erdi.

Son çeyreğe Büyükçekmece top kayıplarıyla başlasa da çeyreğin ikinci yarısında 7-2 seriyle farkı 2'ye çekti (69-67). Cruz ve Macura ikilsiyle cevap veren Afyon Belediye farkı tekrar açtı. Bitime 33 saniye kala Anderson'la çizgiye giden Büyükçekmece 3'te 3 ile dönerek farkı 3 sayıya (75-72) düşürdüi. Kalan sürede faul atışlarında hata yapmayan Afyon, karşılaşmadan 79-74 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Alınan bu galibiyet ile Afyon Belediye puan tablosunda 4.sıraya kadar yükseldi. Alınan bu sonuçla Afyon Belediye Basketbol takımı tarihinin en iyi dönemini yaşıyor.  

afyon basketbol