Afyon'a Çevre Dostu Vizyoner Projeler ödülü verildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ankara'da bu yıl altıncısı düzenlenen Su Teknolojileri Fuarı'na (SUTEK) katıldı.

Bu yıl 6.si gerçekleşen Su ve Çevre Ödülleri’nde yerel yönetimler tarafından Su ve Çevre alanlarında yapılan yatırımların değerlendirildiği ve Büyükşehir Belediyeleri, il, ilçe belediyeleri ve sular idareleri ayrı kategorilerde yarıştı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Su ve Çevre Derneği’nce oluşturulan bilim kurulu, çevreyi koruma adına hayata geçirdiği yatırımlar dolayısıyla, Afyonkarahisar Belediyesi’ni “Çevre Dostu Vizyoner Projeler” ödülüne layık gördü.

 

SU FARKINDALIĞI MASAYA YATIRILDI

Ödül töreni öncesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve belediyemiz teknik ekibi, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması, su tasarrufunun sağlanması, atık suların arıtımı ve geri dönüşümle ilgili son teknolojileri ve gelişmeleri yerinde görerek fuarda açılan standlarda incelemelerde bulundu.

 

Düzenlenen konferansta ise su farkındalığının kazandırılması noktasındaki çalışmalar izlendi ve bu konudaki çalışmaların geliştirilmesi, uygulanması ve sürdürülmesi çok yönlü olarak masaya yatırıldı. Ödül töreni sonrası bir konuşma yapan Başkan Zeybek, konuklara önce Afyonkarahisarla ilgili bilgi verdi, daha sonra belediyemizin çevre yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.