AFSÜ'ye 100 Yataklı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hastanesi İçin Kaynak Onaylandı

TAKİP ET

AFSÜ bünyesinde Afyonkarahisar'a yaptırılacak 100 yataklı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi için 45 milyon TL'lik kaynak onaylandı.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu müjdeli haberi alıyor olmaktan dolayı tüm Afyonkarahisarlılar adına mutlu ve gururluyum." dedi.

AFSÜ'nün 2022 Yatırım Programı kapsamında yer alan 100 yataklı, 20.800 m2 kapalı alana sahip Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi projesi için 2023 yılında inşaata başlanabilecek hızlandırma fonu tahsisi yapıldı. Rektör Okumuş, AFSÜ FTR Hastanesi projesinin hemen uygulamaya konulduğunu belirterek, "Afyonkarahisar ve çevresi başta olmak üzere ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan FTR Hastanemiz, AFSÜ'nün uzman kadrosunun büyük çabalarıyla öncü bir sağlık tesisi olacak." şeklinde konuştu.

Rektör Okumuş, "Bu önemli tesisin halkımızın hizmetine sunulmasını sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'e, ilgili kamu yöneticilerine, daire başkanı ve kalkınma uzmanlarımıza, projenin hazırlanmasından bütçe tahsisine kadar desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Milletvekillerimize ve bu süreçte görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum." şeklinde devam etti.

AFSÜ FTR Hastanesi'nde hastaların hizmetine sunulacak olan bölümler arasında muayene odaları, VIP muayene odaları, kafeterya, CPR, enjeksiyon odası, kemik dansitometre, tanısal ultrasonografi ve EMG bulunacak. Hidroterapi ve masaj üniteleri ise ayrı ayrı erkek ve kadın kullanımlarına göre düzenlenmiş giyinme, soyunma, duş ve dinlenme alanlarına sahip olacak. Ayrıca, 4 su içi egzersiz havuzu, 4 kaplıca havuzu, 2 girdap banyosu, 6 VIP kaplıca havuzu ve 4 masaj salonu da hastane bünyesinde yer alacak.

AFSÜ FTR Hastanesi ayrıca Fizik Tedavi ve Elektroterapi Uygulama Ünitesi, Manyetik Alan Tedavi Ünitesi, ESWT, Biyofeedback Ünitesi, Fluidoterapi Ünitesi, Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavi Ünitesi, Kısa Dalga Diatermi Ünitesi, Mikrodalga Diatermi Ünitesi, Spinal Dekompresyon Ünitesi, Spor ve Kondisyon Ünitesi, Yürüme Analizi Laboratuvarı, Pasif-Aktif-Yardımlı Bisiklet Odası ve VIP tedavi ünitesi gibi birçok rehabilitasyon ve tedavi ünitesine sahip olacak.

Projede ayrıca asistan ve öğretim görevlilerine yönelik derslikler, tekniker ve stajyer odaları, teknik ve temizlik birimleri için tasarlanmış odalar da mevcut olacak. Bu sayede eğitim ve öğretim faaliyetleri için de uygun bir ortam sağlanmış olacak.

AFSÜ yatırım Fizyoterapi Rehabilitasyon hastane