AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Çalışanları Hayat Kurtarıcı İlk Yardım Eğitiminde

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları, İlkyardım Arama Kurtarma ve Dayanışma Derneği (İLKAD) tarafından düzenlenen bir eğitime katıldı.

Eğitimde, ilk yardımın önemi ve hayat kurtarma potansiyeli üzerinde duruldu. AFSÜ personeline, acil durumlarda nasıl hareket edileceği konusunda bilinç kazandıran eğitim, büyük ilgi gördü.

Eğitimlerde katılımcılara, 112 Acil Çağrı Merkezi ile nasıl iletişim kurulacağı, kanama kontrolü, hayvan ısırması, böcek sokması, burkulma, kırıklar ve yanık vakaları gibi temel ilk yardım konuları ele alındı. Ayrıca, afetler öncesinde herkesin alabileceği temel önlemlerin önemi de vurgulandı. Eğitimler, acil durumlarda doğru müdahale ve hızlı tepki vermenin hayati önemini vurgulayarak, katılımcıların bu konuda bilgi sahibi olmalarını sağladı.

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, İLKAD'a eğitim desteği için teşekkür etti. Evcil, eğitimlerin personelin afet durumlarında nasıl hareket edeceğine dair bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. AFSÜ çalışanları da eğitimden oldukça memnun kaldıklarını ve günlük yaşantılarında da bu bilgileri kullanacaklarını ifade etti.

Hayat kurtarıcı ilk yardım eğitimi, AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi personeline acil durumlarda daha bilinçli ve etkili bir şekilde müdahale edebilme yetisi kazandırmak amacıyla düzenlenen önemli bir etkinlik oldu. Katılımcılar, eğitim sonunda kendilerini güvende hissederken, acil durumlarda hayat kurtarmada daha donanımlı olmanın huzurunu yaşadılar