AFSÜ'de bisiklet turu düzenlendi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Toplulu...

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu, taşıtların yarattığı karbon ayak izine dikkat çekmek amacıyla Zafer Sağlık Külliyesinde bir bisiklet turu düzenledi. AFSÜ Genç Ofis'in desteğiyle gerçekleştirilen tura, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hacer Gizem Gerçek ve öğrenciler katıldı.

AFSÜ İklim Elçisi ve Topluluk Başkanı olan öğrenci Mehmet Ali Aymaz, etkinliği "Geleceğimize Değer Katıyoruz" sloganıyla düzenlediklerini belirtti. Aymaz, fosil yakıtlarla çalışan taşıtların karbon ayak izi miktarının, iklim değişikliğinin en önemli sebeplerinden biri olduğunu söyleyerek bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, Aymaz çevreyi sadece sevmekle kalmayıp koruma bilincini de yaygınlaştırmak amacıyla gönüllü olduklarını belirterek, duyarlı olan tüm üniversite öğrencilerini etkinliklerine katılmaya çağırdı.

AFSÜ İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu'nun düzenlediği bisiklet turu, çevre dostu ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına ve fosil yakıtlarla çalışan taşıt kullanımının azaltılmasına dikkat çekmeyi amaçlıyordu.