Afrin'de terör örgütünün paçavraları değil, huzur ve güvenin sembolü Türk bayrağı dalgalanıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yılı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Afrin şehir merkezinin bu sabah itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını açıklayarak, 'Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirilen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

 

“AFRİN ŞEHİR MERKEZİ KONTROL ALTINA ALINDI”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümünde tüm şehit ve gazileri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin şehir merkezinin 08.30 itibarıyla tamamen kontrol altına alındığını bildirdi.

“Afrin şehir merkezinde artık terör örgütünün paçavraları değil, huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milleti olarak dün Çanakkale'de hangi heyecan azim ve inançla mücadele edildiyse, bugün de sınırlar içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadelenin yürütüldüğünü kaydetti.

 

“BU OPERASYONLA TÜRKİYE MAZLUMUN YANINDA OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ”

 

Türkiye’nin, Zeytin Dalı Harekâtı’yla haklının ve mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de teröristlerin izleri silinirken aynı zamanda altyapısından üst yapısına bölgenin yaşanabilir hâle getirileceğini belirterek, “Hâlen ülkemizde veya diğer yerlerde yaşayan bölge halkının en kısa sürede yurtlarına, evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Milletimiz 15 Temmuz'da yüreğinde imanın da cesaretin de sapasağlam ayakta olduğunu cümle âleme göstermiştir. Baktılar ki içeriden olmuyor, bu defa sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatmaya kalktılar. Suriye sınırımız boyunca, 911 kilometre, bu girişimi de önce Fırat Kalkanı, sonra Zeytin Dalı Harekâtları ile yerle bir ettik, ediyoruz. Hamdolsun terör koridoru zinciri şimdilik 4 noktadan kırıldı. Zincirin kalan halkalarını de en kısa sürede tane tane kıracak ve bu oyunu tamamen bozacağız.”