Afrin'de görev yapan Afyonlu'lar

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da gazetecilik alanında başarılara imza atan A Haber Gaziantep Bölge Müdürü Ata Gündüz Kurşun, A Haber Afyonkarahisar Temsilcisi Nail Azbay ve kameramanlar Mehmet Ali Bağ ile Yunus Üstündağ sınırın sıfır noktasında ve çatışmaların en yoğun olarak yaşandığı yerlerde görev yapıyorlar.

20 Ocak 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’ harekatını an ve an takip ederek kamuoyunu bilgilendiren basın mensupları arasında Afyonkarahisar’lı gazetecilerde yer alıyor. A Haber Gaziantep Bölge Müdürü Ata Gündüz Kurşun, A Haber Afyonkarahisar Temsilcisi Nail Azbay ve kameramanlar Mehmet Ali Bağ ile Yunus Üstündağ sınırın sıfır noktasında bazen de çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde zor şartlarda altında görev yapıyorlar

 

BİZ DE O ANLARA TANIKLIK ETTİK

Afyonkarahisar’da İHA İl Temsilciği başta olmak üzere çeşitli gazete ve TV’lerde çalışan A Haber Gaziantep Bölge Müdürü Ata Gündüz Kurşun, bölgede yaşananları Hisar gazetesine anlattı. Türkiye’nin güvenliği için ‘Zeytin Dalı’ harekatının önemine değinen Kurşun, “Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye’nin ulusal güvenliği için çok önemli. Biz de bu harekatı, yine Afyonkarahisarlı olan kameraman arkadaşım Mehmet Ali Bağ ile birlikte en ön safta takip ediyoruz. Harekat başladığında Azez ile Afrin’in sıfır noktasındaydık. Yani bu harekatın doğu cephesindeydik. Bulunduğumuz noktadaki Burseya Dağı’nda çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Biz de o anlara tanıklık ettik. Başımızın üzerinden mermiler geçti. Zaman zaman tehlike atlatsak da, mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bir yandan da tarihe tanıklık ettik ve etmeye devam ediyoruz” dedi.

 

TARİHE TANIKLIK EDİYORUZ

A Haber Gaziantep Bölge Müdürü Ata Gündüz Kurşun ile birlikte o anlara şahitlik ederek kaydeden kameraman Mehmet Ali Bağ’da özellikle Burseya dağında yaşanlarını dile getirdi. 20 Ocak 2018 tarihinde başlanan ‘Zeytin Dalı’ harekatının ilk gününden itibaren sınıra sıfır ve çatışmanın yaşandığı bölgelerde görev yaptıklarını hatırlatan Bağ, “Burada tarihe tanıklık ediyoruz. Operasyonların ilk başladığı ilk günden itibaren ekip olarak çatışmaların en yoğun yaşandığı bölgelerde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Askerimizle birlikte olmak ayrı bir mutluluk. Bizlere dua edin yeter” diye konuştu. 

 

MESLEĞİMİZ İÇİN HAREKETLİK GÜNLER GEÇİRİYORUZ

‘Zeytin Dalı’ harekatında kameraman Yunus Üstündağ ile birlikte çalıştıklarını ifade eden A Haber Afyonkarahisar Temsilcisi Nail Azbay, Türkiye’ye yapılan saldırıların bile  ‘Zeytin Dalı’ harekatını haklı kıldığını vurguladı. Azbay şöyle konuştu; “Hem mesleğimin hem hayatımın en hareketli günlerini yaşıyorum. Güney sınırımızda yuvalanan terör yuvalarını temizlemek için başlatılan Zeytin Dalı Harekatını bir haftadır takip ediyoruz. Burada Mehmetçiğin zaferine tanık oluyoruz. Burada tarihe tanıklık ediyoruz. Geceden sabaha terör yuvaları bombardımana tutuluyor. Zor bir meslek. 500 metre ötemizdeki tarihi bir camiye roket düştü. 2 kişi öldü bu saldırıda. Bu saldırı bile bu harekatı haklı kılıyor. Umarım ordumuzun devletimizin beklediği güzel gelişmeleri aktarma bize nasip olur. Afyon halkına selam ederim”

 

BENİM İÇİN UNUTULMAYACAK TECRÜBE

O anlara tanıklık ederek diğer kameraman Mehmet Ali Bağ gibi görüntüleyen Yunus Üstündağ’da ‘Zeytin Dalı’ harekatında bulunmanın kendisi için unutulmayacak bir tecrübe olduğunu ifade etti. Üstündağ, “Benim için unutulmayacak bir tecrübe. Sınırın sıfır noktasında gelişmeleri takip ediyoruz. Bir taraftan gördüklerimi kameramla turkiye ye aktarmaya çalışıyorum . bu tarihi anları kayıt altına almak bize nasip oldu. Umarım bütün Türkiyenin mutlu olacağı zafer haberleri benim kadarıyla herkese ulaşır. Allah bu ülkeyi ve milletimizi korusun. Aileme ve sevdiklerime bizi merak etmesinler. Herkese selam gönderiyorum” dedi. >>Özel Haber – Satılmış AKKAŞ