Afjet Afyonspor Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş önemli açıklamalarda bulundu

TAKİP ET

Başkan Karakuş, "Mayıs ayından itibaren yeni sezonun planlaması içindeydik, önümüzde yaklaşık 2 ayımız var, 28 Ağustos'ta ilk maçımız var. O güne kadar da teknik heyetimizin belirlediği programda oyuncularımız antrenmanlarına devam edecek." dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ KULÜP MALİ DİSİPLİN"

Afyonspor'un mali açıdan borçsuz yoluna devam edebilecek hale getirmek için çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Karakuş, "Heyecanlıyız 100. yıldayız. 100. yıl bizim için çok önemli, Afyon'un Büyük Taarruz'un 100. yılındayız. zaferin şehrindeyiz. Zaferin şehrine zaferler yakışır, inşallah zaferlerle dolu bir yıl olur. Bu şöyle bir ekstra planlamamız var, mali disiplini bozmadan hamlelerimiz olacak. Önceliğimiz kulüp mali disiplin. Yani Afyonspor'u borçsuz hale getirene kadar, gece gündüz çalışacağız. Sonra da şirketleşme adımını atacağız, 2023 yılında da inşallah A.Ş. olarak bu şehrin takımı yoluna devam edecek." ifadelerine yer verdi.

"100. YIL FORMALARIMIZ HAZIRLANIYOR"

100. Yıl için formaların çıkacağını ifade eden Başkan Karakuş, "Tasarlıyoruz, inşallah bunu sınırlı sayıda üreteceğiz, acele etmeleri lazım almak isteyenlerin, 100. Yıl vurgulu olacak bu formalar, lisanslı ve bin adet üretilecek sadece. İnşallah tüm hemşehrilerimiz buna da rağbet gösterirse bu anıyı da çocuklarına bir hatıra olarak bırakabilecekler." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ 10 BİN ADET KOMBİNE SATMAK"

Kulüp olarak 5 bin basacaklarını dile getiren Karakuş, "Kombinelerimiz inşallah yakında basılacak, 5 bin adet kombine basacağız. Hedefimiz 10 bin adet kombine satmak, bu konuda da tüm kamuoyunu, tüm hemşehrilerimizi, tüm sporseverlerimizi, Afyon için ölürüz diyenleri göreve davet ediyoruz, bir kombine almaktan çekinmemelerini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

"7-8 TANE DE TAKVİYE OLACAK"

Takımın ilk antrenmanına 18 futbolcu ile başladığını dile getiren Karakuş, "kiralık olan oyuncularımız vardı, gitti. Bir kaç oyuncumuz farklı takımlarla anlaştı. Biz bir mali kriter belirledik o kriterin dışında oyuncu almayacağız. Mevcutlara da o 'kriterin altında oynayacaksanız devam edin' dedik. Kabul edenler oldu, etmeyenler oldu, yeni arkadaşlarımız oldu, 7-8 tane de takviye olacak inşallah, 10 günlük bir deneme kampımız olacak. 3-4 gün içinde de yeni transferlerimizi açıklarız. Sözleşmesini imzaladıklarımız var, durdurduklarımız var, araştırdıklarımız var, bir işi istişare ile yapıyoruz, bütün yönetimimizle oy birliği ile kararlar alıyoruz. Hiç kimsenin dediği değil Afyonspor için en iyisi hangisi ise o olsun mantığımız bu." diye konuştu.

"ALTYAPIYI SIFIRDAN PLANLIYORUZ"

Altyapıda yeni bir döneme başladıklarını dile getiren Karakuş, "Altyapıyı sıfırdan yeniden planlıyoruz. Biz özkaynaklarımıza dönmekten başka çaremiz olmadığını düşünüyoruz. Çünkü sürekli doldur boşalt, transfer politikası ile kulüplerin batması daha da hızlanıyor. bu sebepten Afyonlu gençlerin oynadığı bir takımı hayal ediyorum, 3 yıldır. İnşallah bu sene en az böyle bir iki tane, 11'de oynayacak Afyonlu çocuklarımız, altyapıdan çıkacak çocuklarımızı monte etmenin planlarını yapıyoruz. Elit liglere de katılacağız inşallah, onun da planlamasını yapıyoruz. Özkaynağı üretmek için ne hamle gerekiyorsa onları yapmak için yapmaya devam edeceğiz." dedi.

"UMUT BULUT İLE ÇALIŞMAMIZ YOK"

Olcay Şahan'dan sonra yapılması planlanan ve konuşulan diğer transferler hakkında sorulan soruya cevap veren Karakuş, "İşte zaferin şehri dedik ya zaferin, şehrine zafer isimler gerekiyor, zaferler yaşamış isimler gerekiyor. Umut Bulut ile ilgili bir çalışmamız yok." ifadelerine yer verdi.

süleyman karakuş süleyman karakuş kimdir Afjet Afyonspor Afyon Haber