Afet bölgelerindeki öğrencilere yeni imtihan hakkı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Özer, Açık Öğretim ortaokulu ve lisesi imtihanlarına katılamayan öğrencilerin 27-29 Ağustos'taki çevrim içi imtihana katılabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim kurumları öğrencilerinin kayıt yenileme işlemlerinin 13 Ağustos'ta tamamlandığını ve öğrencilerin 16-20 Ağustos'ta çevrim içi imtihanlara katıldığını hatırlattı.

Ancak yangın ve sel felaketleri nedeniyle öğrencilerden bir kısmının kayıtlarını yenileyemediklerini, bir kısmının da kayıt yaptırdıkları durumda imtihana giremediklerini izah eden Bakan Özer, şu verileri verdi:

"Afet bölgelerindeki il milli eğitim müdürlerimiz ve yöneticilerimizle devamlı ilişki halindeyiz. İl milli eğitim müdürlerimiz, imtihana katılamayan öğrencilerin mağduriyetlerini bana ilettiler. Bunun üstüne hem bu öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hem de ülke çapında imtihana katılamayan başka öğrencilere yeniden fırsat sağlamak amacıyla bu öğrencilerimize yeni bir imtihan hakkı tarife kararı aldık. Bu çerçevede, ülke çapında 23-24 Ağustos'ta ek imtihan amacıyla kayıtlar yeniden açılacak ve çevrim içi ek imtihan 27 Ağustos saat 09.30'dan 29 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılacak. Öğrencilerimize hayırlı olsun."