Acılar hala taze ! 17 Ağustos 1999 Depremi !

TAKİP ET

21 yıl geçse de Acılar hep taze kaldı. 17 Ağustos 1999 Depreminde binlerce insan hayatını kaybetti

21 Yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02'de merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen deprem sonrası resmi raporlara göre 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı. Afyon Kent Haber olarak ölenlere rahmet , yaralı ve sakat kalanlara geçmiş olsun diliyoruz


Bu sabah yine uyanabildik. Günlük kaygılara, kavgalara, hırslara devam ederek de yaşayabiliriz yardımlaşarak, dayanışarak, dertlerimizi paylaşarak da yaşayabiliriz. Gölcük depremi derin bir yara açtı. Bir sabah kalktık , geride yıkılmış binalar, ölmüş insanlar ve olanlarda kalan "insanlık" vardı. Büyük acılara, maddi kayıplara karşı kalbi Gölcük'de atan "insanlar" vardı. 

Sesimi duyan varmı !! 

Asrın felaketi Marmara Depremi'nin üzerinden tam 21 yıl geçti. Ancak o dönem yaşananlar hiçbir zaman hafızlardan silinmedi. 17 Ağustos 1999'da gerçekleşn ve merkez üssü Gölcük olan deprem, geride büyük bir hasar bıraktı.


16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gece meydana gelen sarsıntının merkez üssü İzmit'in Gölcük ilçesiydi. Ankara'dan İzmir'e geniş bir bölgede hissedildi deprem. En çok Marmara'da yıkıma neden oldu.

17 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Felaketin etki alanı çok genişti. 7,4 büyüklüğündeki depremde Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul'da binlerce bina yerle bir oldu. 17 binden fazla insan hayatını kaybetti. On binlercesi de yaralandı. Depremde 285 bini aşkın ev ve yaklaşık 43 bin işyeri hasar gördü.

Deprem sonrası elektrikler kesik, imkanlar çok kısıtlıydı. İlk arama kurtarma çalışmaları orada bulunan vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. Beton ve moloz yığınlarına dayanan kulaklar bir ses duyabilmek için çabaladı.

ACILAR DİNMEDİ
Türkiye deprem gerçeğini acı bir tecrübeyle öğrendi Aradan 21 yıl geçti. Depremin yıktığı binalar yeniden inşa edilse de acılar hiç ama hiç dinmedi.