ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi Açılışı Gerçekleşti

TAKİP ET

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi'nin açılışına katıldı.

ICC, İstanbul'da Bölge Ofisi kurarak TOBB, Facebook ve Habitat’ın işbirliğinde oluşturulan ‘Facebook İstasyon’a ortak oldu. Bu işbirliği ile Türkiye’deki işletmelerin sınır ötesi pazarlara erişmeleri ve ihracat alanına odaklanan çeşitli eğitimler ve programlar düzenlenmesi hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin yaygınlaşması ve çeşitlenmesi noktasında daha çok katkı verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Ancak bu sayede bölgemizdeki girişimciler küresel ticaret düzeyinde birer oyuncu olabilirler." dedi. Hisarcıklıoğlu, ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Ofisi ile Facebook İstasyon arasındaki işbirliğine dikkat çekerek, "Bu küresel network içerisinde 100'den fazla ülkeden Ticaret Odaları ve Birlikleri ve ICC üyesi uluslararası firmalar var. Bu Merkez; Gençlerin becerilerini geliştirmesi, yereldeki girişimcilerimizin, Start-uplarımızın küreselde bağlantılar kurması ve ilişkilerini artırması için çalışacak. ICC Türkiye Milli Komitemiz ve ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Ofisi ile küresel network artık girişimcilerimize daha yakın." ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının ve ülkenin geleceğini girişimcilikte gördüklerine vurgu yaparak, teknolojinin girişimcilikte önemli bir rol oynadığını belirtti. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ise bu işbirliğinin Türkiye için önemli bir adım olduğunu dile getirerek, girişimcilik ofislerinin önemini vurguladı.

ICC Genel Sekreteri John Denton, ICC'nin tüm dünyada kaliteli ortaklıklar kurduğunu belirterek, "Bu küresel network içerisinde 100'den fazla ülkeden Ticaret Odaları ve Birlikleri ve ICC üyesi uluslararası firmalar var." dedi. Denton, İstanbul'un Kafkasya ve Orta Asya'nın girişimcilik merkezi olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş da ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi ortaklığı ile KOBİ'lere dijital eğitimler ve dış ticaret, hukuk, dijital ekonomi, fikri mülkiyet gibi konularda yardımcı olacaklarını belirtti.