5 Tavsiye: İngilizce Öğrenmeye Nasıl Başlamalıyız?

TAKİP ET

İngilizce öğrenmek istiyor, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İngilizceyi hızlı ve etkili bir şekilde öğrenmek için bu 5 ipucuna göz atın.

İngilizce öğrenmek istiyor, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? İngilizceyi hızlı ve etkili bir şekilde öğrenmek için bu 5 ipucuna göz atın.

 

Herhangi bir özel beceriyi nasıl öğrendiğinizi hatırlıyor musunuz? Örneğin bisiklete binmek gibi. Hangi beceri olursa olsun, muhtemelen adım adım öğrenmeye dayalı bir metot izlediniz. Ve tam anlamıyla beceriyi öğrenip rahat hissedene kadar öğrenmeye devam ettiniz.

 

İngilizce öğrenmek için de aynı kurallar geçerli. Az bir çaba ile İngilizcede başarılı bir hale gelemezsiniz. Yeni bir şeyler öğrenmek için zaman ayırmalı ve efor harcamalısınız. Ama bu öğrenme süreci, aynı zamanda size büyük bir zahmet yaratmamalı.

 

İngilizce Öğrenmeye Yeni Başlayanlar İçin 5 Tavsiye

İngilizce öğrenmeye istekli misin? Bu tavsiyeler sadece İngilizce öğrenmeye yolculuğuna başlamana yardım etmeyecek aynı zamanda, akıcı bir şekilde bu yabancı dili konuşmana yardım edecek.

 

1.Bir Öğretmen Bul

İngilizce öğrenmenin en etkili ve kolay yolu size İngilizce öğrenme yolculuğunuzda eşlik ve rehberlik edecek kalifiye bir öğretmen bulmaktır. Bu noktada, Preply size online profesyonel öğretmen bulmanıza yardımcı olacaktır. Bir İngilizce öğretmeni seçerken, tecrübelisini ve olumlu yorumlara sahip olanı seçmeye dikkat ediniz. Bunların dışında, öğrenme yolculuğunuzda öğretmeninizin sabırlı olduğundan ve sizinle iyi iletişim kurduğundan emin olun.

 

2.Öğrenme Yolculuğunuza Karar Verin

İngilizce öğrenirken, öğrenme yolculuğunuzu ve amacınızı belirlemelisiniz. Aksi halde, amaçsız bir öğrenme süreci size vakit kaybettirecektir.

İyi bir öğrenme yolculuğunda dikkat edilmesi gereken noktalar:

Öğrenme sürecinin hedef süresi

Haftalık öğrenme sıklığı

Her hafta öğrenilecek konular

Kullanılacak öğrenme metotları

İngilizce öğrenmek için birçok kaynak olduğunu unutmayın. İnternet kaynakları, kitaplar mobil uygulamalar gibi.

 

3.İngilizce Ses Kayıtları Dinleyin

Bazıları yeni bir şeyler öğrenirken, dinlemeyi etkili bir öğrenme metodu olarak görür. Ve İngilizce öğrenirken de bu metot gayet etkilidir. Çünkü neredeyse tüm İngilizce becerileri içerisinde konuşma barındırır. Dinleyerek bu konuşma kalıplarını öğrenmek en doğal yoldur. Bu tavsiyeye İngilizce filmler ya da Tv show’ları izleyerek başlayabilirsiniz.

 

4.Bir Yabancı Dil Arkadaşı Edinin

Tek başına öğrenme yolculuğu bazı kişiler için işe yarayabilir. Ama İngilizce öğrenmenin en etkili yollarından biri, bolca pratik yapmaktır. İngilizceyi anadil olarak konuşan bir arkadaş edinebilirseniz, öğrenme süreciniz kısalacak ve birçok deyimi ve ifadeyi kolayca öğrenmiş olacaksınız.

 

5.Sabırlı Olun

İngilizce öğrenme süreci dayanılmaz olabilir. Bu yolculuk belki aylar belki yıllar alabilir. İngilizce kelime yoğunluğu açısından, geniş ve zengin bir dildir. Konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerileri yönünden ele alırsak hepsinde iyi bir seviyeye gelmek ciddi bir zaman gerektirir. Üzülmeyin bu konuda sıkıntı yaşayan tek kişi siz değilsiniz. İngilizce öğrenmek için kısa bir yol olmasa da bu yol tek güzergâhı olan bir yolda değildir. Kendinize en uygun öğrenme yolculuğu belirleyip hemen harekete geçin.