Türkiye Geneli 22 Haziran 2018 Cuma Hutbesi

TAKİP ET

Allah'ın adıyla, Rahman ve Rahim olan O'nun sonsuz merhametiyle selamlayarak başlıyoruz.

Bugün burada, 22 Haziran 2018 Cuma günü, sizlere yaz Kur'an kurslarının önemini ve bu kursların çocuklarımızın hayatında nasıl bir etki bırakacağını anlatmak istiyorum.

Kur'an'ın Önemi

Elif Lâm Râ. Bu Kur’an, Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, mutlak güç sahibi ve övgüye lâyık, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisine ait olan Allah’ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır…

Bu ayet-i kerime, Kur'an'ın insanlığa gönderilen en önemli rehber olduğunu açıkça ifade eder. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) de hadis-i şerifte, "İnsanoğlu ebediyete irtihal ettiği zaman amel defteri kapanır. Şu üç kişinin defteri ise kapanmaz ve bunlara sevap yazılmaya devam eder: Ardında sadakayı cariye, yani kalıcı bir hayır bırakan kişi. İlmini insanlığın hayır ve hizmetine sunan kişi. Kendisine hayır duada bulunan bir evlat yetiştiren kişi." buyurarak, Kur'an'ın öğretilerini yaşamak ve başkalarına aktarmakla elde edilecek sevapların devam edeceğini belirtmiştir.

Kur'an ve Çocuklarımız

Yüce Rabbimiz, Kur'an'ı bize en büyük emanet olarak vermiştir. Bu emaneti, çocuklarımıza da aynı şekilde aktarmak ve onları bu kutsal kitapla buluşturmak, birinci derecede anne babaların sorumluluğundadır. Peygamberimiz (s.a.s)’in "Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır." hadisi, çocuklarımıza imanı ve İslâm’ı öğretmenin ne kadar değerli bir miras olduğunu vurgular.

Yaz Kur'an Kursları

Bu yaz aylarında, camilerimizde düzenlenecek yaz Kur'an kursları, çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirecek önemli bir fırsattır. "Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi" şiarıyla gerçekleşecek olan bu kurslar, 25 Haziran’da başlayıp 17 Ağustos’a kadar devam edecektir.

Bu kurslar, çocuklarımızın Yüce Rabbimizi daha yakından tanımalarına, imanı ve İslam’ı kalplerine nakşetmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca, Kur'an'ın öğretileri ve Peygamberimizin hayatıyla tanışarak, doğruluk, dürüstlük, şefkat, merhamet, sevgi, saygı, hak ve adalet gibi ahlaki değerleri öğreneceklerdir.

Velilere Çağrı

Sevgili Müslümanlar! Bu yaz Kur'an kurslarını bir fırsat olarak değerlendirelim. Çocuklarımızın bu kurslara katılmasına öncülük edelim! Onları Kur'an'ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendi çocuklarımıza örnek olmak için Kur'an'ı okuyup anlamaya çalışalım ve onlara rehberlik edelim.

Kitaplarla dost olmayı, okumanın değerini anlamalarını sağlayalım. Camilerimizde buluşarak, çocuklarımıza İslam'ın güzelliklerini anlatan bu yaz Kur'an kurslarının onların hayatında bırakacağı olumlu etkiyi paylaşalım.