2023 YKS Tercih Sonuçları ÖSYM E-Devlet Sonuç Sorgulama Ekranında

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Geçtiğimiz gece açıklanan sonuçların ardından, merakla beklenen sonuçların sorgulanabileceği ÖSYM sonuç sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2023 YKS tercih sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Açıklanan sonuçların ardından, tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM sonuç sorgulama ekranına yöneliyor.

Tercih sonuçlarının sorgulanabilmesi için https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine gidilmesi gerekiyor. Bu adres üzerinden adaylar, kimlik bilgilerini girerek tercih sonuçlarını öğrenebiliyorlar.

2023 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar için ÖSYM sonuç sorgulama ekranı en çok ziyaret edilen platformlardan biri oldu.

Tercih sonuçlarının ardından kazanan adaylar, belirlenen tarihler arasında üniversite kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. Elektronik kayıtlar da belirli bir süre içerisinde yapılacak. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak

2023 yks tercih sonuçları 2023 yks tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023 yks tercih sonuçları açıklandı mı 2023 yks tercih sonuçları ösym 2023 yks tercih sonuçları açıklandı