2023 Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru ve uygulama kılavuzunu www.meb.gov....

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru ve uygulama kılavuzunu www.meb.gov.tr adresinde yayımladı. Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak bursluluk sınavının usul ve esasları yer almaktadır. Sınavın tarihi 3 Eylül 2023 olarak belirlenmiş ve başvurular 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında kabul edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları sınava başvurabileceklerdir. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler, sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. KKTC vatandaşı öğrenciler ise KKTC kimlik numaraları ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Sınavda, 2022-2023 öğretim yılı ilk döneminde uygulanan öğretim programları esas alınacak olup soru sayısı geçen yılda olduğu gibi 100 olacak ve tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli sorular sorulacaktır. Sınav süresi 120 dakika olup, ders dağılımı ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Kontenjan bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılacaktır ve bu kapasitenin 30 bini deprem bölgesine ayrılacaktır.

Özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler için sınav tedbir hizmetlerine de kılavuzda detaylı şekilde yer verilmiştir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi en az 7 gün önce "www.meb.gov.tr" adresinden alınacak ve sınav 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00'da başlayacaktır. Sonuçlar ise 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecektir. Kılavuza www.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.