2022'deki En İyi 10 Tarayıcı Oyunu

TAKİP ET

Tarayıcı oyunlarının, indirmeye ihtiyaç kalmadan oynanabiliyor olması, oyun severlerin dikkatini fazlasıyla çekti.

Tarayıcı oyunlarının, indirmeye ihtiyaç kalmadan oynanabiliyor olması, oyun severlerin dikkatini fazlasıyla çekti. Önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da web tabanlı yani tarayıcı oyunları yerini korumaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ile sadece evdeki bilgisayarımızda değil, internete bağlı olan akıllı telefon ve tabletler ile de oyun oynamak mümkün. İster otobüste seyahat halinde ister iş yerinde kısa molalarda ister sıra beklerken oyun oynamak çok kolay.

Web tabanlı binlerce oyun arasından istenilen oyuna kolayca giriş yapılabiliyor. Oyun sağlayıcı firmalar tarafından geliştirilen ve oyun tutkunlarının 2022 yılında sıklıkla tercih ettiği 10 tarayıcı oyunu aşağıdadır.

1. Agario 

Agario, son yıllarda yapmış olduğu geliştirmeler ile oyun severlerin ilgisini çekmeyi başaran bir oyundur. Geliştirilen yeni sürümlerle, ister evde bilgisayar başında ister cep telefonunuzda veya tablette, günün her anında keyifli vakit geçirmek kolay hale gelmiş durumda. Agario oyunu, arkadaşlarınızla takım kurarak oynamanıza imkan veriyor.

Oyuna giriş yapıldığında, ekrandaki küçük bir daire oyuncuyu temsil ediyor. Haritada random olarak küçük daireler çıkıyor. Bu küçük dairelerden bazıları rakipleri temsil ediyor. Sizden daha küçük daireleri yedikçe büyümeye başlıyorsunuz.

Daire büyüdükçe hızınız da belli oranda azalıyor ve daha yavaş hareket etmeye başlanıyor. Böylece küçük dairelerin büyümesi desteklenmiş oluyor. Eğer Agario oyununda kalınan sürede, küçük daireleri yemeye devam edilmezse, kendi dairenizde yavaş yavaş küçülüyor. Oyuncular arasında rekabeti destekleyen, aynı zamanda dengeyi ve adaleti sağlayan bu Agario oyun kuralları, belki de oyunun çok sevilmesin başka bir nedenidir. (Kaynak: tr.wikipedia.org )

2. Gartic Phone

Çoklu oyuncu desteği sunan bu oyun, aslında kulaktan kulağa oyununa çok benziyor. Oyuncular arasında karşılıklı tahmine dayalı bir mantığı var. Sırası gelen oyuncudan önce bir cümle yazması isteniyor. Yazılan cümlenin, diğer oyuncu tarafından çizilmesi isteniyor. Yapılan çizim ise diğer bir oyuncuya gönderilerek tahmin etmesi isteniyor. Aynı zamanda size de çizimler gönderilerek tahmin etmeniz gerekiyor. Son oyuncuya ulaşana kadar bu şekilde ilerliyor.

Oyunda ilerleme cümle, resim, cümle, resim şeklinde oluyor. İlk oyuna girildiğinde birbirinden bağımsız 12 farklı seçenek sunuluyor. Yukarıda anlatılan, bu seçeneklerden “normal” olan kategori.

3. Legend Online

Bu oyun, MMORPG türünde bir oyun. Dünya üzerinde, büyük bir oyun sever kitlesi tarafından takip ediliyor. Oyuna giriş yapıldığında 3 farklı karakter seçeneği verilmekte. Bunlar: Savaşçı, büyücü ve okçu. Savaşlardan ve verilen görevlerden elde edilen eşyalar ile seçilen karakter güçlenerek, rakiplerine karşı savaşmaya devam ediyor.

Oyun içerisinde savaşmanın yanında, şehir inşa etme, kahraman yetiştirme, çiftlikte ürün ekme gibi bölümler de bulunmakta. Dileyen kullanıcılar, kendi karakterlerini kişiselleştirmek için oyunda bulunan mağazadan satın alma işlemi yapabilir.  (Kaynak: webtekno.com )

4. Slither.io

Eski nesil tuşlu cep telefonlarımızda bulunan yılan oyununa benzer bir oyun. Oyunun amacı ekranda bulunan noktalar ile yılanımızı beslemek. Yenilen her nokta ile yılan biraz daha büyüyor. Online bir oyun olması sebebiyle haritada rakip yılanlar da bulunuyor. Rakipleri avlamak için yapılması gereken, rakip yılanın sizin yılanınıza temas etmesini sağlamak. Bunu yapmaya çalışırken kendi kuyruğunuza dokunursanız oyun bitiyor. Güzel vakit geçirmek için tercih edilebilecek bir oyun. ( Kaynak: Slither.io )

5. Online Soccer Manager

Ülkemizde en fazla izlenen spor dalı futbol olunca, futbol oyunları da yeterince ilgi çekmekte. Futbol severlerin, bu oyunda teknik direktör gibi davranması isteniyor. Seçilen bir takımın maçlara çıkması, transfer yapması ve diğer takımlar ile görüşmeler yapması oyunda beklenen görevler arasında. Kısaca oyunun amacı bir takım belirlemek ve bu takımı yönetmek. Ayrıca, bu oyunu mobil cihazlardan takip etmekte mümkün.

6. Call Of War: World War II

İkinci Dünya Savaşı yıllarında geçen ve ücretsiz olan bu oyun, bir strateji oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyuna ilk giriş yapıldığında, ülke seçildikten sonra kısa bir eğitim veriliyor. Eğitimin ardından, seçilen ülkeyi yönetmek tamamen size kalıyor.

7. Catan Universe

Settlers of Catan adıyla piyasaya giren bu oyunun adı, daha sonra Catan Universe olarak değişti. Dünya genelinde popüler bir kutu oyunu olarak oyun severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Oyuna giriş yapmak için bilgisayardan veya mobil cihazdan internete bağlı olmak yeterli. Oldukça eğlenceli olan bu kutu oyunu, karşınızdaki rakibin hamlesini beklemek gerektiğinden, bazen sabır isteyebiliyor.

8. Pokemon ShowDown

Pokemon Go oynamak için evden dışarı çıkmak gerekirken, bu oyun bulunduğunuz yerde oynamanıza imkan veriyor. Pokemon fanlarını sevindiren bu oyun, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isteyen oyun severler için de güzel bir tercih olarak bulunuyor.

9. Doom 

Yıllara meydan okuyan, efsane oyun DOOM, değişen teknoloji ve ihtiyaçlara ayak uydurarak web tabanlı oyunlar arasındaki yerini aldı. Bu oyuna FPS oyunları için ata gözüyle bakılıyor. Nostalji olmasını isteyen oyun severler için seçilebilecek bir alternatif.

10. Spelunky HTML 5

Sürükleyici ve oldukça hoş vakit geçirmeyi sağlayan bu oyun, görselleriyle atari oyunlarını hatırlatıyor. Bir mağarada geçen oyun, mağaranın derinliklerine inildikçe zorlaşıyor. Mağara içinde ilerlerken aynı zamanda hazine de toplanıyor. Oyun severlere nostalji yaptıran başka bir oyun.

en iyi tarayıcı oyunu en iyi tarayıcı oyunları en iyi tarayıcı oyunları 2022