1000 Okul Projesine Afyon'dan 9 okul seçildi

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığının okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi sağlamlaştırmak amacıyla başlatılan 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'ne Afyonkarahisar'dan 9 okulun seçildiği açıklandı

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınan yapılan açıklamada Bu kapsamda bütün öğretmenler amacıyla projeyle alakalı farkındalık eğitimleri düzenlendi ve bilhassa okul yöneticileriyle alakalı öncülük eğitimleri başlatıldı. Hem de bu okullardaki bütün meslek öğretmenlerinin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almaları planlanarak uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında toplamda 280 öğretmen ve yöneticilerimize değişik gelişim alanlarında 15 mesleki eğitim verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN ; ” Mesleki eğitimde yeni bir devresi başlatan  “1000 Okul İyileştirme Projesi” Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çay Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dazkırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şuhut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere Afyonkarahisar’daki 9 meslek lisemizi kapsıyor. Meslek liselerinde öğrenim gören 3072 öğrenci ve bu okullarda vazife yapan 280 öğretmen bu projenin içersinde yer aldı. Afyonkarahisar’da proje kapsamında yer alan okulların fiziki altyapıları güçlendirilirken sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı okulların imkânları iyileştiriliyor. Okul yöneticileri, aileler, öğrenciler ve öğretmenlerin şahsi gelişim ve mesleki eğitim tarafında aldıkları eğitimlerle projenin verimliliğini artırarak Afyonkarahisar’daki meslek liselerinin eğitim kalitesinin artırılması planlanıyor.Proje kapsamındaki okulların yönetici ve öğretmenlerinin proje farkındalığını çoğaltmak ve bilgilendirmek amacıyla okullara yönelik detaylı eğitimler düzenlendi. Okul yöneticilerine yönelik şahsi gelişim ve öncülük eğitimleri yapıldı. Hem de proje kapsamındaki okullarda vazife yapan öğretmenlere yönelik projenin verimliliğini artıracak eğitimler verildi.Söz hususu okullarımızın sahip olunan kütüphaneleri zenginleştirildiği gibi, aynı vakitte bu okullarımıza Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları’nın en kısa sürede kurulması hedeflendi. Bunun yanısıra üretim sağlanması hedefiyle da her bir okulumuza atölye kurulumunun sağlanması planlandı.

Hem de “1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor” projesi kapsamında öğrencilerin sanatsal yönlerini sağlamlaştırmak amacıyla Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, meslek liselerinin yetenekli öğrencilerine danışmanlık yapıyor. Bu kapsamda 60 öğrencimize yeteneklerine göre resim ya da müzik eğitimi verilmesine Mart ayı itibariyle başlanılmış olup, Nisan ayı sonucunda tamamlanacak eğitimle öğrencilerimizin becerilerini sunabilmeleri adına online sergi ilimizde açılacak.  Eğitim sonucunda düzenlenecek yarışmayla her iki alanda dereceye giren öğrencilerimiz armağan ile ödüllendirilecek.” dedi.