Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar ve Alınan Yeni Tedbirler

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kritik toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı yaklaşık 3 saat 45 dakika sürdü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Öne Çıkan Açıklamalar:

    Tedbir Kararları: Cumhurbaşkanı, alınan kararların ülke ve millet için en hayırlısını gözeterek verildiğini vurgulayarak, temel hedefin insanların sağlığını, milletin esenliğini, ülkenin huzur ve güvenliğini korumak olduğunu belirtti.

    Sokağa Çıkma Sınırlamaları: Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamalarının hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında devam edeceği ifade edildi. Hafta sonu sınırlaması ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde uygulanacak.

    Yeme İçme Yerleri: Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi işletmelerin sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabileceği, saat 24.00'e kadar paket servisi sürdürebileceği belirtildi. Pazar günleri sadece paket servisi yapabilecekler.

    Diğer İşyerleri: Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmelerin pazar günü hariç sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında çalışabileceği ifade edildi.

    Eğitim Kurumları: Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılının akademik takviminin 13 Eylül itibariyle başlayacağı belirtildi.

    Spor Kulüpleri ve Genel Kurullar: Spor kulüplerinin genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşların ise haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirileceği ifade edildi.

    Kamu Kurumları: Kamu kurumlarının esnek mesai uygulamasının yeni bir düzenleme yapılana kadar devam edeceği belirtildi.

    Ekonomik Büyüme: Türkiye'nin 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyerek G-7 ülkeleri arasında Çin'in ardından yer aldığına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, NATO başta olmak üzere uluslararası güvenlik kurumlarına olan sorumluluğa vurgu yaptı, ABD'li şirketlerin üst düzey yöneticileriyle yapılan toplantıyı anlattı, ve Türkiye'nin salgınla mücadelesine dair bilgiler verdi.

1 haziran 1 haziran genelgesi